CliffyB: Microsoft se může cítit odstrčený
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka CliffyB: Microsoft se může cítit odstrčený

CliffyB: Microsoft se může cítit odstrčený

David Plecháček

David Plecháček

18. 10. 2017 12:42 11
Reklama

Tipněte si: Jak dlouho budeme ještě o LawBreakers mluvit, než upadne v propadliště dějin? Dobře, budoucnost možná není tak černá, ale zcela otevřeně můžeme hovořit o tom, že studiu v čele s Cliffem Bleszinskim teče do bot. Ale opakovali bychom se – nikdo z týmu Boss Key svou práci nevzdává.

Vývojáři se stále neodhodlali ke kroku, který je vzhledem k situaci logický, byť z něj není cesty zpět – udělat z LawBreakers free-to-play hru. Místo toho ve spolupráci s vydavatelem Nexon připravili All-Star update (verzi hry 2.0), v níž konečně do hry pozítří vloží dlouho slibované ranked zápasy Boss Leagues. Nejprve sice budou v betaverzi, ale později by měly přejít do ostrého provozu. Do nulté sezóny můžete naskočit od páté úrovně, přičemž za účast dostanete nějaké drobné dárečky.

Spolu s updatem do hry přichází i dvě nové mapy. Gateway pro Blitzball, která je popisována jako první světový mobilní stadion nacházející se na nebi díky anti-gravitačním technologiím, a mapa Redfalls Blood Moon, která je upravenou verzí ve hře již přítomného Redfallu.

Hovoříme-li o LawBreakers, vlastně tím mluvíme i o samotném Cliffovi. On je klíčovou postavou celého projektu, jeho mluvčím o jeho tváří. Minulost dnes už legendárního vývojáře je ale neodmyslitelně spjatá se studiem Epic, respektive díky sérii Gears of War s Microsoftem. Právě díky Gearsům by bylo logické, kdyby LawBreakers vyšlo nejprve na Xboxu, ale je tomu naopak.

V rozhovoru s magazínem GameSpot Cliffy přiznal, že se to možná dalo předpokládat, ale že z obchodního hlediska je logičtější volba PlayStation. Má větší uživatelskou základnu.

CliffyB k tématu řekl: „Rád bych tuto verzi udělal, ale je potřeba vést ještě hodně dialogů. Myslím, že se Microsoft cítí odstrčený a nechtěný, protože jsme upřednostnili PlayStation, ale pro nás byla důležitá hráčská základna, která je větší, s tím, že verze pro Xbox bude později.“ Otázkou však zůstává, kolik peněz bude chtít studio Boss Key investovat do hašení svých problémů a zda se vůbec s příchodem na novou platformu něco změní.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama