I Battle Royale od Epicu dle statistik táhne
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka I Battle Royale od Epicu dle statistik táhne

I Battle Royale od Epicu dle statistik táhne

David Plecháček

David Plecháček

11. 10. 2017 08:06 10
Reklama

Ukázali jsme si PlayerUnknown's Battlegrounds, ukázali jsme si i Battle Royale ve Fortnite. Jednomu se líbí to, druhému ono a těžko se rozličným názorům divit. Každopádně početný tábor hráčů si najdou obě dvě hry. Čísla z PUBG zveřejňujeme poměrně pravidelně, ale porovnání se zatím největší konkurencí dosud chybělo.

Od Epicu jsme totiž měli pouze vágní informace, které byly pro naše potřeby až příliš obecné. Epic se ale nemá za co stydět, což dokázal svým oznámením na Twitteru, v němž stojí, že Battle Royal hrály v neděli necelé čtyři miliony hráčů, přičemž v jednu chvíli jich bylo nejvíce 525 tisíc. Tato data pochází v součtu ze Severní Ameriky, Evropy a Oceánie a sčítají hráče z Xboxu One, PlayStationu 4 a PC.

Battlegrounds je ale stále trochu někde jinde. Naposledy jsme psali o denním maximu 1,9 milionu hráčů, a dvoumilionová hranice stále odolává. Souhrnně se však dá konstatovat, že Battlegrounds hraje vždy přibližně sedmina všech online hráčů na Steamu. A propos, není se čemu divit. Hráčská základna totiž stále roste. Podle posledních údajů už si PUBG pořídilo 15 milionů lidí. A to ještě před launchem na konzolích.

Obdivuhodné číslo majitelů bylo na hru v předběžném přístupu už před několika měsíci, ale s každou další metou bychom museli svá přídavná jména jenom stupňovat. Pokud se ale vrátíme k Fortnite, ani tam není tato kapitola úplně marná. Pokud Battle Royale hrálo „jen“ 3,7 milionů lidí, další tři miliony pak připadají na PvE obsah, který je stále podmíněný koupením jednoho z placených balíčků. A to je pro změnu na hru, která se netají tím, že bude v budoucnu free-to-play – tedy zdarma – také úctyhodné.

V součtu je tak naprosto zřejmé, který žánr právě teď na trhu dominuje. A protože se zdá, že tento kolač je pořádně mohutný, je jen otázkou času, než si svůj díl pokusí uždíbnout i nějaký z velkých vydavatelů. Jenom čekáme, zda to bude v podobě vlastní nové hry, nebo pouze v podobě dodaného režimu. Adeptů je hned několik.  

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama