Switch táhne Nintendo kupředu
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Switch táhne Nintendo kupředu

Switch táhne Nintendo kupředu

konfrst.jan@gmail.com

konfrst.jan@gmail.com

10. 10. 2017 11:51 7
Reklama

Analytik společnosti NPD Group, což je skupina operující ve dvou desítkách zemí a společnost, jež patří mezi deset nejvýznamnějších svého druhu na světě, vidí ve svých prognózách Nintendo Switch jako černého koně současného konzolového trhu a hlavního tahouna japonského Nintenda.

Mat Piscatella na Twitteru sdílel svoji prognózu, dle níž by se Switch mohl stát největším startem nové konzole od roku 1995. To je bráno z pohledu prodejů fyzických kopií softwaru a řeč přitom je, dle dalších upřesňujících tweetů, o jednom kalendářním roce. To znamená, že konečný verdikt bude jasný nejdříve v březnu příštího roku.

O úspěchu konzole nicméně tak jako tak nemůže být pochyb a Nintendu zkrátka sázka na mezigenerační skok a na implementaci kapesního hraní zjevně vychází. Otázkou ovšem pochopitelně je momentálně zejména to, jak to bude s prodeji her ostatních vydavatelů a vývojářů, zatím má však i Nintendo celkem dobře našlápnuto i v tomto ohledu, neboť podporu slibují kupříkladu Bethesda i EA. Oba tito velikáni herního trhu přitom opustili předešlé Wii U mezi prvními.

Velkým příslibem je také narůstající pozornost indie vývojářů, pro které je Switch zajímavou platformou a kde mají také k dispozici dostatečné zázemí. Zda to ovšem bude stačit a Switch se stane skutečně tak významným, jako Piscatella a jemu podobní naznačují, to ukáže až čas.

O váš názor se s námi každopádně můžete podělit v diskuzi pod článkem, konzoli jako takovou pak v případě zájmu můžete nalézt například i na Xzone.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama