Xbox One se učí s externími kamerami
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Xbox One se učí s externími kamerami

Xbox One se učí s externími kamerami

konfrst.jan@gmail.com

konfrst.jan@gmail.com

24. 9. 2017 10:00
Reklama

Konzole Xbox One byla původně nabízena pouze s Kinectem, Microsoftu však velmi brzy došlo, že toto není ta správná cesta a začal nabízet i konzoli samotnou, hráči tím však rychle přišli o možnost využívat kupříkladu při streamování externí kamery Kinectu. To se však již brzy změní, neboť Microsoft plánuje přidat podporu externích USB kamer.

Tato funkcionalita je přitom již nyní dostupná těm hráčům, kteří jsou součástí programu Xbox Insider a kteří jsou v nejvyšším možném okruhu jménem Alpha. Má to však stále ještě drobný háček.

USB kamery totiž v současnosti na Xboxu nepodporují přenos zvuku, a to i v případě, že použitá kamera zabudovaný mikrofon skutečně má. Hráči tedy stále ještě budou potřebovat odlišnou formu přenosu zvuku, a to z důvodu toho, že většina kamer neumí potlačovat šum a přenášená kvalita by tak zřejmě nemusela odpovídat moderním standardům.

Jinak ale nebude streamerům už nic dalšího zabraňovat v tom, aby do svých přenosů přidali také sami sebe. Zatím však pouze v rámci aplikace Mixer.

Datum vydání ostré verze této podpory však v tuto chvíli zatím neznáme a stejně tak USB kamery nelze v současnosti využít i v souvislosti s dalšími programy a službami, kupříkladu s Twitchem. Dá se však očekávat, že po ukončení testování bude tato funkcionalita nadále rozšířena. Oficiální oznámení pak můžete spatřit na blogu Mixeru.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama