EA chtělo Slightly Mad zničit, říká Ian Bell
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka EA chtělo Slightly Mad zničit, říká Ian Bell

EA chtělo Slightly Mad zničit, říká Ian Bell

David Plecháček

David Plecháček

21. 9. 2017 12:14 2
Reklama

V těchto dnech vychází druhý díl závodní série Project CARS. Opět za ní stojí vývojáři ze studia Slightly Mad. Vybavíte si, na jakém titulu si ale tento nadaný tým vybudoval jméno? Napovím vám – na spin-offu letité série, která s každým dalším ročníkem zklamává další a další fanoušky a tento rok chce po roční pauze vrátit úder s dílem pojmenovaným Payback.

Pokud stále ještě tápete, Slightly Mad mají za sebou sérii Need for Speed: Shift. První i druhý díl se řadí k tomu nejlepšímu. Hráče jindy arkádových Needů zaujal především důraz na věrohodnost a co nejpřesnější simulaci. Jak NFS: Shift, tak Shift 2: Unleashed bylo komerčně úspěšné, a tak se především v minulosti objevovaly otázky, proč se autoři nepustili do třetího dílu a místo toho si vytvořili vlastní Project CARS.

Podle Iana Bella ze Slightly Mad za to nemůže nikdo jiný, než vydavatel: „Udělali jsme NfS: Shift a Shift 2 a pak přišli zástupci EA a řekli: ‚Dáme vám jeden a půl milionu dolarů, když se nebudete domlouvat s jinými vydavateli, nebudete pracovat na jejich hrách ani s nimi nijak spolupracovat. Pak vám dáme 1,5 milionu a podepíšeme Shift 3.‘ Řekl jsem si, že je to dobrá nabídka, tak jsme to podepsali. Vzal jsem peníze, zaplatil jsem zaměstnancům, včetně bonusů, a dva týdny před začátkem příprav třetího dílu jej zrušili. Bez varování. Jen řekli, že už to dělat nechtějí,“ popisuje Bell.

Následky si asi umíte dovodit sami. „To byl samozřejmě problém, protože nám nic nezbylo. Byli jsme nahraní. Chtěli doslova naší společnost zničit. Snažili se nás zlikvidovat a vzít nám naší technologii. Chtěli nás hodit přes palubu, chtěli s námi totálně zamést, jinak se to říct nedá.“ Bell si během streamu na kanálu SpotTheOzzie nebral servítky, počastoval zaměstnance Electronic Arts nejrůznějšími sprostými výrazy a dodal, že s EA už nikdy nechce nic mít.

Že je všechno zlé pro něco dobré ukazuje i jejich novinka, kterou vydává Bandai Namco. Ta po světě sbírá zatím skvělá hodnocení, tak doufejme, že se to projeví i na prodejích. Koupit si ji můžete i na Xzone.cz.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama