Battlegrounds si brousí zuby na popularitu LoL
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Battlegrounds si brousí zuby na popularitu LoL

Battlegrounds si brousí zuby na popularitu LoL

David Plecháček

David Plecháček

7. 9. 2017 13:32 13
Reklama

Dnešní den velkým zprávám nepřeje, a tak alespoň můžeme rozvést ty včerejší. Psali jsme, nečekaně, například o Brendanu Greenovi a rychlosti, s jakou prodává své PlayerUnknown's Battlegrounds. A protože PUBG mizí rychleji než housky na krámě, někdo tu začal mít hladové oči.

Tím někým je sám Greene. Být nejhranějším na Steamu je úspěch, ale existují hry, na které Battlegrounds stále nemá. A to ať hovoříme o prodaných kusech, nebo o aktivní základně. Na bájném vrcholu sedí League of Legends, populární MOBA od studia Riot, přičemž data z roku 2016 říkají, že každý měsíc do tohoto molochu naskočilo sto milionů hráčů.

Battlegrounds? Tak daleko novinka ještě není, ale podle Greena není tato meta nedostižná. „Křivka našich prodejů neustále roste,“ říká. „Oni nezpomalují. Čekám, až se dostaneme na vrchol, ale zatím tam stále nejsme. Když porosteme, je před námi League of Legends. 100 milionů aktivních hráčů za měsíc. Zdá se vám to bláznivé? Když zahrajeme všechny naše karty správně, není to nemožné a možná se na tuto úroveň dostaneme,“ říká.

Deset milionů prodaných kopií přineslo Greenovi a studiu Bluehole do kasičky nemalé peníze. A zatímco jedni musí řešit kvůli nezájmu slevy, Battlegrounds by mohlo klidně zdražit. Vždyť cena je vždy úměrná nabídce a poptávce. Naštěstí Greene potvrdil, že žádné takové plány nikdo ze studia nemá. Nebude se tak opakovat situace s Ark: Survival Evolved, který zvedl svou cenu na tradičních 60 dolarů. Nic takového se nestane. Alespoň ne teď.

„Takové plány nemám. Ale mohou se změnit. Teď jsme spokojení, 30 dolarů je dobrá cena za to, co dostanete, a naše hra vám vydrží klidně pět deset let. Kupujete si víc, než jen hru, kterou budete hrát jen rok,“ vysvětlil. Uvidíme, za kolik se bude prodávat také na Xboxu.  

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama