Šéf Obsidianu by chtěl druhý Alpha Protocol
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Šéf Obsidianu by chtěl druhý Alpha Protocol

Šéf Obsidianu by chtěl druhý Alpha Protocol

David Plecháček

David Plecháček

1. 9. 2017 15:23 4
Reklama

Vy jste si to snad vymodlili. Dneska už jsme o Feargusovi Urquhartovi psali, byť v souvislosti se hrou o trůny. Zakladatel a ředitel společnosti Obsidian si ale nedlouho poté připsal rozhovor číslo dva, v němž se částečně opět vrací do minulosti – ke hře Alpha Protocol.

Pokud má Urquhart pro něco slabost, je to právě zmíněná hra z roku 2010. Pravdou je, že má jedno z nejslabších hodnocení napříč hrami studia kalifornského Irvine, ale zpětně padají názory, že to tak špatné nebylo. Ono to totiž špatné opravdu nebylo, jen možná kde kdo právě od Obsidianu čekal o něco víc. Každopádně Urquhart ničeho nelituje, ba právě naopak. Udělal by Alpha Protocol znovu. A udělal by i druhý díl.

„Myslím, že by se s tou hrou dalo udělat hodně. K Alpha Protocolu 2 máme několik vážně skvělých nápadů,“ řekl. Navíc se zkušenostmi by studio umělo udělat zase spoustu věcí jinak, lépe. „Rádi bychom Alpha Protocol 2 udělali, zčásti proto že ta hra... nechci říct zestárla, protože to myslím v pozitivním duchu. Našla, co měli lidé rádi a v současnosti si myslím, že bychom to vyjádřili ještě lépe, čímž bychom opravili několik přešlapů, kterých jsme se dopustili,“ dodal.

Když zabrousíme k nám na Hrej do sedm let staré recenze, Jarda hned v úvodu uhodil kladívkem na hlavičku. „Alpha Protocol je prototypem hry, která je až příliš komplexní na to, aby ji mnozí nejen pochopili, ale hlavně si vychutnali. Snadno se může stát propadákem, stejně tak ho ale lze vyzdvihovat do nebes.“ Možná patříte mezi zastánce nebo naopak odpůrce, asi se ale nenajde shoda mezi oběma tábory. Definitivní rozhřešení by nám dalo až pokračování.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama