Elite bude podporován ideálně přes deset let
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Elite bude podporován ideálně přes deset let

Elite bude podporován ideálně přes deset let

David Plecháček

David Plecháček

25. 7. 2017 09:59 6
Reklama

Vydáním Elite: Dangerous na PlayStationu 4 se uzavřela cesta, na kterou se britští Frontier Developments vydali před pěti lety. V roce 2014 se nejprve dočkali majitelé PC, o rok později hráči Xboxu One a před nedávnem i zmiňovaného PlayStationu 4. Jenže když něco končí, něco jiného tím začíná – a tak se autoři vydávají na cestu, jejíž konec leží deset let před nimi.

Když legendární původní Elite Davida Brabena a Iana Bella vyšel v roce 1984, těžko mohli mít autoři tak smělé plány, jako má Braben v současnosti s Dangerous. V rozhovoru pro magazín Glixel totiž slavný designér a autor prozradil, že by si přál bavit svou hrou hráče dalších deset let a nějak je motivoval k tomu, aby tamní svět neustále prozkoumávali.

Na otázku, jestli si myslí, že někdy s vývojem Elite: Dangerous přestane, totiž odpověděl, že doufá, že nikoliv. „Samozřejmě záleží na fanoušcích, abych byl upřímný. Ale byl bych vážně velice rád, kdybychom stále pracovali i za deset a více let. Můžeme měnit některé věci, ale rádi bychom drželi stejný směr,“ řekl.

Reportér se ale také v té samé otázce ptal i na eventualitu, že pokud vývoj někdy dokončí, co dál. Braben pochopitelně podotkl, že Frontier na něčem neustále pracují, vždyť na podzim vyšel Planet Coaster, o jehož rozvoj se prakticky stará komunita, takže ve studiu nemají důvod zahálet. A Braben připomíná: „Také jsme prozradili, že pracujeme na naší třetí franšíze, o níž budeme mluvit ještě letos.“

Ze slov věhlasného programátora víme, že půjde o hru s licencí slavné filmové série. Chceme a musíme oznamovat věci, které jsou pro trh nějakým způsobem citlivé, ale zatím nechceme říct, o jakou značku se jedná. Ale je to fakt něco velkého. Chceme mít dostatek materiálů, aby se to povedlo. Tato hra vyjde v roce 2018,“ dodal David Braben. Můžeme se jen dohadovat, oč půjde. Ale těšíme se.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama