MLB zvažují žalobu na Overwatch ligu
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka MLB zvažují žalobu na Overwatch ligu

MLB zvažují žalobu na Overwatch ligu

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

18. 7. 2017 09:42 11
Reklama

Logo oficiální Overwatch League, organizované přímo společností Blizzard, se stalo trnem v oku organizaci Major League Baseball. Lidé stojící za nejprestižnější baseballovou soutěží světa nejsou spokojeni s podobností log a zvažují řešení soudní cestou.

A je trochu paradoxní, že se ozvala zrovna MLB. Blizzard vsadil na v zámoří poměrně obvyklý styl loga s bílým obrysem postavy uprostřed, předělující celé logo na dvě různobarevná pole. Podobné logo využívá kromě MLB i basketbalová NBA, lakrosová NLL nebo například nižší hokejová AHL.

MLB se ještě do žádné žaloby nepustila, zažádala však o prodloužení času na její zvážení. Logo Overwatch League bylo schváleno 28. března a třicetidenní lhůta na jeho napadnutí uplynula. MLB však stihla zažádat o zákonné prodloužení lhůty o další tři měsíce, čemuž bylo vyhověno. Zástupcům baseballové ligy tak zbývá ještě několik dnů na přezkoumání podobnosti log a případné podniknutí právních kroků. Výsledek případné soudní pře lze jen těžko odhadnout. Historicky mnohem silnější postavení má samozřejmě americký baseball, nakolik jsou však loga zaměnitelná můžete posoudit sami. Případ budeme dále sledovat.

 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama