Thimbleweed Park míří také na PS4 a Switch
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Thimbleweed Park míří také na PS4 a Switch

Thimbleweed Park míří také na PS4 a Switch

Pavel Makal

Pavel Makal

11. 7. 2017 13:17 3
Reklama

Staromilská adventura Thimbleweed Park od Rona Gilberta a Garyho Winnicka je výsledkem úspěšné kampaně na Kickstarteru, kde dokázala vybrat slušných 626 tisíc dolarů, tedy zhruba o 250 tisíc víc, než vývojáři původně žádali. Hra vyšla letos na konci března na PC, Mac, Linux a Xbox One, v plánu jsou ale i další verze. 

V minulém týdnu jsme se dozvěděli, že se hra podívá i na Nintendo Switch. Gilbert tento fakt oznámil skrz video sdílené na Twitteru, v němž hru hraje právě na nové konzoli od Nintenda. Už tehdy ale naznačil, že se chystá víc konzolových oznámení a Switch tak nebude jedinou platformou, na níž Thimbleweed Park nově zamíří. Dnes jsme se dozvěděli nové podrobnosti.

Ještě letos v létě si totiž pixelovanou adventuru budou moci zahrát i majitelé PlayStation 4. Termín vydání je stanoven na 22. srpna a Gilbert si na PlayStation Blogu pochvaluje zájem, jaký fanoušci o hru projevují. Datum vydání pro Switch však zatím známo není, do budoucna bychom se navíc měli dočkat i verzí pro iOS a Android, ani o těch však zatím více nevíme.

Thimbleweed Park je duchovním nástupcem klasického titulu Maniac Mansion a jeho příběh se točí kolem agentů Reye a Reyese, kteří řeší případ vraždy. Nic ale není tak, jak by se mohlo zpočátku zdát a vyprávění nabere mnohem větších rozměrů. Vývojáři ze studia Terrible Toybox se nijak netají inspirací v seriálech Akta X nebo Městečko Twin Peaks, jejich titul si navíc vysloužil velmi dobrá hodnocení a na agregátoru Metacritic momentálně drží skóre 84 bodů. Ačkoli je vydání na PS4 rozhodně potěšující zprávou, ještě víc nás těší, že se tento titul dostane na Switch, který po podobně kvalitních hrách přímo žízní.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama