PS4 je pět let staré PC, říkají autoři A Way Out
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka PS4 je pět let staré PC, říkají autoři A Way Out

PS4 je pět let staré PC, říkají autoři A Way Out

David Plecháček

David Plecháček

21. 6. 2017 14:13 39
Reklama

Stalo se to znovu. Na tiskové konferenci EA byla nejlepší hrou opět indie záležitost. Tentokrát to bylo A Way Out, kooperativní hra od tvůrců Brothers: A Tale of Two Sons. Její režisér Josef Fares musel být během a bezprostředně po EA Play v jednom kole a musel odpovídat na všetečné dotazy všech novinářů. Asi bychom nečekali, že si najde prostor i na to, aby zhodnotil výkon PlayStationu 4.

V rozhovoru pro Engadget Fares řekl, že by současnou generaci konzolí přirovnal k pět let starému PC. Z komentáře také vyplývá, že zastává názor, že výkon konzolí omezuje všechny vývojáře napříč platformami. „Chcete upřímnou odpověď? Ten stroj není tak silný, jak si myslíte,“ prohlásil na adresu PS4, na které A Way Out v tu chvíli běželo.

„Je to jako pět let starý počítač. Pokud by konzole byly tak silné, jako jsou dnešní počítače, viděli bychom úplně jiné hry. Většina práce vývojářů spočívá v tom, aby své tituly odladili právě pro konzole,“ řekl. Obě konzole si letos v zimě odkroutí čtvrtý rok svých služeb, a i proto jak Sony, tak Microsoft nabízí nové mezigenerační zařízení. 

Otázka je, jestli zrovna A Way Out pocítí nějak výrazně omezení základními modely. Jak hra vypadá, si můžete připomenout v níže přiloženém traileru.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama