Nové detaily o Skyrimu pro PlayStation VR
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Nové detaily o Skyrimu pro PlayStation VR

Nové detaily o Skyrimu pro PlayStation VR

Pavel Makal

Pavel Makal

16. 6. 2017 11:10 4
Reklama

Společnost Bethesda během své konference na letošní E3 ukázala hned dva VR tituly. Jak Fallout 4, tak Doom VR však byly předvedeny ve verzi pro PC a majitelé PlayStation VR si určitě lámali hlavu, zda má slavný vydavatel něco v rukávu i pro ně. Odpověď přinesla následná konference Sony, kde se ukázala VR verze Skyrimu. O té se nyní dovídáme víc.

Skyrim VR není jen jakýmsi přídavkem, s headsetem budete moci absolvovat skutečně celou hru, a to včetně všech přídavků. V rozhovoru pro PlayStation Live to potvrdil hlavní producent projektu Andrew Scharf. Bohužel už nyní víme i to, že Skyrim VR bude kompletně „novou“ hrou, tudíž i majitelé Skyrim Special Edition budou muset zainvestovat znovu, pokud si chtějí mrazivý svět projít znovu.

Scharf podotýká, že VR je aktuálně pro Bethesdu velmi důležitým segmentem a Skyrim je pro tuto technologii více než vhodným kandidátem. Samozřejmě ale bylo třeba přistoupit k řadě úprav. Můžeme se ale těšit na to, že i v této verzi lze v každé ruce mít jinou zbraň či kouzlo a užívat je nezávisle na sobě za pomoci Move ovladačů. Skyrim bude ale podporovat i hraní na DualShocku, vývojáři chtějí, aby si každý hráč mohl vybrat, jaký styl mu bude více vyhovovat. To je úzce spjato i s možnostmi nastavení pohybu. Zatímco na klasickém ovladači budete po světě moci chodit tak, jako je tomu v původní hře, ovládací schéma pro Move ovladače se spoléhá na teleportování na krátké vzdálenosti, jaké jsme například mohli vidět v záběrech z Doom VR.

Dojde samozřejmě i ke změnám v uživatelském rozhraní. Scharf hovoří o menu schopností, které už v základní hře připomínalo hvězdnou oblohu s jednotlivými souhvězdími. Ve VR vás tento prvek zcela obklopí a budete jej moci sledovat ve 360 stupních. Pokud máte rádi střelbu z luku, určitě vás bude zajímat, že VR verze bude simulovat realistické natahování tětivy. Celý rozhovor si můžete pustit níže, mimo jiné se v něm hovoří i o tom, že se na PS VR dostane i zmiňovaný Doom VFR.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama