DLC k XCOM 2 mohlo být celým třetím dílem
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka DLC k XCOM 2 mohlo být celým třetím dílem

DLC k XCOM 2 mohlo být celým třetím dílem

David Plecháček

David Plecháček

16. 6. 2017 08:52 2
Reklama

O nové expanzi do XCOM 2 jsme už psali, i když chápeme, že se vám novinka mohla snadno ztratit. DLC War of the Chosen nabídne kromě jednotek i nových frakcí i celý příběh. Bude toho prý tolik, že autoři několikrát zvažovali, že by z něj vytvořili XCOM 3.

„Rozhodně jsme o tom několikrát hovořili,“ řekl Jake Solomon z Firaxis Games v rozhovoru pro Polygon. „Měli jsme tolik obsahu, že by to bylo dobré pokračování, ale řekli jsme si, že sequel vyžaduje i celý nový příběh.“ Nové DLC je hodně orientované na nové mechanismy, takže vytvořit novou hru se vyloženě nabízelo. Ale studio nechtělo kompletně předělávat příběh, a proto z těchto nápadů sešlo.

War of the Chosen nabídne hráčům začít novou kampaň po vzoru předchozích DLC Alien Hunters a Shen’s Last Gift. Každá ze tří frakcí bude mít nového lídra, který s hráčem komunikuje stejně, jako to dosud dělal zástupce Councilu. „Během hry uslyšíte spoustu hlasů, které budou komentovat vaše kroky. Zážitek se tak stane mnohem živějším,“ dodal Solomon.

Nejvýraznější novým mechanismem je novinka „bonds“. Noví vojáci budou mít „compatibility rating“, a někteří budou s jinými vycházet lépe než ostatní. Jakmile se tento vztah dostatečně vyvine, rozvine se mezi nimi pouto. Čím jsou tato pouta silnější, tím mocnější budou ovlivněné jednotky na bojišti. Vztahy se budou dynamicky měnit i podle toho, co se na bojišti semele. Jak to bude vypadat, uvidíme už 29. srpna na PS4, XO a PC.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama