Sony hájí multiplayer v rámci jedné platformy
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Sony hájí multiplayer v rámci jedné platformy

Sony hájí multiplayer v rámci jedné platformy

konfrst.jan@gmail.com

konfrst.jan@gmail.com

14. 6. 2017 05:59 26
Reklama

Když jsme psali o možnosti multiplatformního hraní Minecraftu, tak jsme vás opět informovali i o tom, že ani tentokrát se do hry nezapojí Sony se svými platformami, o důvodech však zatím stále všichni mlčeli. To však již neplatí a do diskuze se zapojil šéf marketingu a prodeje Sony, Jim Ryan.

Microsoft v tomto případě Minecraftu razí pro hráče velmi sympatický precedens, nicméně Sony stojí stranou a je to prý zejména proto, že společnost nemá možnost kontrolovat on-line interakce mezi hráči.

Oficiálním důvodem je tedy dle rozhovoru pro britský Eurogamer to, že standardně Sony on-line interakci ve svém ekosystému kontroluje (kupříkladu v rámci ochrany mladistvých) a povolává i platí vlastní lidi na to, aby dohlíželi na hráče a kontrolovali, co se v on-line světě děje. Tento přístup by však nebylo možné nasadit v momentě, kdy by do on-line světa proudili a zasahovali i lidé takzvaně zvenčí.

K tomu ještě Jim Ryan dodává, že zároveň musí hlídat ujednání se svými dalšími partnery, a to je bohužel prozatím vše, co k této problematice v Sony dodávají a my můžeme zatím jen těžko očekávat, že by se na tomto přístupu mohlo v dohledné době cokoli změnit.

A to je pochopitelně škoda, neboť možnost hrát své oblíbené tituly i s kamarády z jiných platforem, to by jistě bylo zajímavé a padla by tím další pomyslná bariéra mezi jednotlivými zařízeními, nicméně nic takového zatím možná zkrátka ještě není.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama