Square mění strategii, FFVII vyvíjí interně
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Square mění strategii, FFVII vyvíjí interně

Square mění strategii, FFVII vyvíjí interně

David Plecháček

David Plecháček

29. 5. 2017 08:24 15
Reklama

Square Enix prochází určitou restrukturalizací a mění své dlouhodobé strategie. První výstřelek těchto změn jsme zaznamenali na případu IO Interactive. Studio je stále na prodej a jeho osud je stále nejasný. Není to ale to jediné, v čem se Square Enix mění. Podle všeho bude mnohem více sázet na in-house studia, ve kterých budou vznikat ty největší hry. Outsourcované tituly budou spíše menšího charakteru.

Pokud nevíte, co si pod tím představit, uvedeme to na příkladu. Letošní Nier: Automata vydávalo právě Square Enix, ale na hře pracovalo studio PlatinumGames. Z nenápadného titulu se vyklubala robustní hra, která má ambice aspirovat možná i na hru roku (leč to bude mít nesmírně těžké). Jenže nevznikla ve studiu, které Square přímo vlastní – to by se do budoucna mělo změnit.

Hry podobných kvalit a podobného rozsahu chce totiž japonský vydavatel vytvářet sám. Pokud by se s nějakým jiným nevlastněným studiem dohodl na nějaké hře, byla by spíše menšího ražení. Jedná se o vcelku pochopitelný krok, protože společnost bude mít absolutní kontrolu nad tím, co za hry vzniká a jaká je jejich kvalita, ale zároveň bude mít absolutní kontrolu nad příjmy.

Jenže IO není jediný příklad avizovaných změn – úpravy strategických plánů se týkají i remaku Final Fantasy VII. Ten totiž pokračuje „podle plánu“, ale už nevzniká za spolupráce třetích stran, především s přispěním studia CyberConnect2, ale přímo pod křídly Square. Ujal se ho Haoki Hamaguči, který dosud pracoval na Mobius Final Fantasy.

Hamaguči potvrdil svou novou roli během livestreamu Mobiusu. „Převzal jsem vedoucí roli na vývoji remaku Final Fantasy VII,“ řekl. „Dosud projekt vznikal s externími firmami, ale společnost se rozhodla, že jej chce vytvářet interně, aby měla úplnou kontrolu nad kvalitou, dodržování termínů, a podobně. Projekt Mobius Final Fantasy neopouštím,“ dodal.  

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama