Tannenberg, DLC pro Verdun, míří na východ
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Tannenberg, DLC pro Verdun, míří na východ

Tannenberg, DLC pro Verdun, míří na východ

David Plecháček

David Plecháček

25. 5. 2017 11:10 2
Reklama

Verdun je mnoha hráči neprávem opomíjený titul. Právě s ním začalo období, ve kterém se i velké hry začínají obracet do minulosti. Po něm to byl Battlefield, nově to bude i Call of Duty. Verdunu ale nikdo nevezme, že byl první. A možná, že se do role revolucionáře staví i tentokrát.

Multiplayerové FPS totiž dostane standalone rozšíření, které se jmenuje Tannenberg. Studia M2H a Blackmill Games tak obrací, a po západní frontě první světové války zamíříme i na východ. Právě bitva u Tannenbergu ve Východním Prusku je asi tou nejznámější a je jakýmsi ekvivalentem francouzského Verdunu. Bitva netrvala nikterak dlouho, pouhých osm dní, přesto na obou stranách padlo nebo bylo těžce zraněno okolo sta tisíc vojáků.

Na jedné straně proti sobě stála armáda Německého císařství, na straně druhá se značnou početní převahou byla Ruská říše. Bitva dopadla jednoznačným vítězstvím německých vojáků, především kvůli diletantským chybám na straně ruského vedení. Samotný výsledek bitvy z roku 1914 ale v herním Tannenbergu můžete ovlivnit vy. Ať už na straně Ruska, nebo Německa.

„Rusko a Rakousko-Uhersko s Německem hrálo v první světové válce důležitou roli. Chceme hráčům ukázat i je,“ říká Jos Hoebe z Blackmill Games. „Východní fronta nebyla stejně poziční jako fronta na západě. V Tannenbergu nabídneme hráčů zážitek, který je mnohem mobilnější a který hráči nemusí znát,“ dodal.

Hra bude obsahovat nový režim pro 64 hráčů, který výše zmíněné mobilitě odpovídá. Samozřejmostí jsou nové mapy, včetně zasněžených plání, lesů, vypálených vesnic nebo pastvin na úbočí hor. Novinka opět nebude šetřit zobrazeným násilím, aby byla v tomto ohledu co nejrealističtější. Tannenberg vyjde do konce tohoto roku.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama