Oznámeno nové WRC, může vyjít i na Switch
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Oznámeno nové WRC, může vyjít i na Switch

Oznámeno nové WRC, může vyjít i na Switch

David Plecháček

David Plecháček

18. 5. 2017 09:09 3
Reklama

Doby největší slávy série WRC jsou dávno pryč. Do bídného stavu ji přivedlo italské studio Milestone, které své hry seká jako Baťa cvičky. Pozdějšímu případnému rozkvětu nepomohl ani fakt, že WRC spadlo do klína nezkušeným vývojářům ze studia Kylotonn. Na druhou stranu se Francouzi docela rychle učí, tak jsme zvědaví, co vyždímají z WRC 7.

Podle očekávání další díl stejně jako loni a předloni chystá právě studio Kylotonn. Pomalými krůčky si autoři zvedají laťku čím dál výš a míří svými ambicemi k tomu lepšímu, co je na trhu k dispozici. Už WRC 6 ukázalo, že to s rally závody nemusí být tak zlé, ba právě naopak, a bude jen záležet na tom, jak Kylotonn zvládnou udržet stoupající tendenci.

Lepší hry by se také mohly projevit na lepších prodejích. Vydavatelství Bigben Interactive přiznalo, že se posledních dvou dílů prodalo celkem přes jeden milion kusů. Nový díl bude v lecčem jiný i kvůli změnám pravidel v reálné předloze – seriál World Rally Championship zasáhl i do technických parametrů vozidel a tak mohou být výkonnější i agresivnější, než kdy dřív. FIA se zkrátka snaží, aby rally táhlo. WRC 7 z toho bude jednoznačně těžit. Hráči budou mít možnost hrát i za skutečné jezdce, mezi nimi nechybí legendy Sébastien Ogier nebo Jari-Matti Latvala.

Pro tuto chvíli je novinka oznámena ve verzích pro PC, PS4 a Xbox One, ale Alain Jarniou z vývojářského týmu řekl v rozhovoru pro Red Bull, že tým zvažuje i verzi pro Nintendo Switch. Spolu s tím ale přiznal, že by všichni museli vyřešit jistá technická úskalí. „Jako vždy Nintendo se Switchem nabízí nový způsob hraní, který je pro nás zajímavý. Novou platformu sledujeme a musíme vyhodnotit, nakolik se pro naše hry hodí. Všechno je možné a WRC 7 nakonec na Switch může vyjít, pokud to bude v souladu s tím, jaký zážitek si od hry představujeme,“ řekl šéf vývojářů.

Nakonec dodal, že hrát rally při cestě autobusem musí být vážně skvělé. S tím souhlasíme. Novinka také bude využívat výkonu PS4 Pro a Xboxu Scorpio. VR podpora se nechystá. Novinka vyjde jako každý rok na podzim.  

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama