Microsoft Scaleboundu prodloužil trademark
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Microsoft Scaleboundu prodloužil trademark

Microsoft Scaleboundu prodloužil trademark

David Plecháček

David Plecháček

18. 5. 2017 14:22 13
Reklama

Nedělejme z komára velblouda a nalijme si rovnou čistého vína – následující zpráva nemusí znamenat zhola nic. Ale co kdyby ano? Ke zrušení Scaleboundu došlo už v lednu, Microsoft ale opět žádá o prodloužení ochranné známky ke komerčnímu užití.

Scalebound byla jedna z her, na které pracovalo talentované studio PlatinumGames v čele s věhlasným Hidekim Kamijou. Když ji Microsoft oficiálně zrušil, musel zažádat o prodloužení šestiměsíční lhůty, v rámci které musel doložit, že se se značkou stále počítá v komerční sféře.

Tento systém v základu funguje tak, že jakákoliv společnost do šesti měsíců od registrace musí doložit, že se ochranná známka v dané zemi, ve které k registraci došlo, používá. Pokud tak neučiní, může celkem pětkrát zažádat o prodloužení lhůty o dalších šest měsíců. Kdyby tak neučinila, právo na známku by zaniklo.

U Microsoftu k tomu došlo už podruhé, čili společnost ze severoamerického Redmondu může zažádat o prodloužení ještě třikrát. A teď to nejzajímavější - podle zákona o ochranných známkách je dodatečné prodloužení lhůty „prohlášením, že žadatel má stále v úmyslu použít značku v komerční sféře, ale potřebuje více času, než skutečně začne ochrannou známku používat.“

Obratem se dostáváme k tomu, že to... nemusí znamenat vůbec nic. Vzhledem k doslovnosti autorského zákona to ale může znamenat něco. Možná, že si Phil Spencer nakonec řekl, že to pro hráče lepší nebylo a teď se vývoj opět rozjíždí – ale zcela určitě bez účasti PlatinumGames.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama