Speedrunner pokořil Prey za dvacet minut
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Speedrunner pokořil Prey za dvacet minut

Speedrunner pokořil Prey za dvacet minut

Pavel Makal

Pavel Makal

9. 5. 2017 07:55 15
Reklama

Patrně nejočekávanější květnový titul, Prey od Arkane Studios, je od pátku na trhu a spousta hráčů nad jeho pokořováním strávila celý víkend. Herní doba se pohybuje kolem 30 hodin, je ale zřejmé, že pokud budete stanici Talos-I prozkoumávat skutečně krůček po krůčku, může se ještě podstatně protáhnout. Někdo ale na tak dlouhé hry nemá čas a přemýšlí, jak by si průchod co nejvíc urychlil.

Hry jako Prey samozřejmě přitahují speedrunnery, kteří se přetahují o to, kdo titulem projde v co nejkratším čase. YouTuber s přezdívkou DraQu sdílel video, na němž hru dokončí za těžko uvěřitelných 19 minut a 34 vteřin. Jedním dechem a je ale třeba dodat, že je tento „rekord“ dosažen za pomoci glitchů.

Na videu vidíme, že DraQu využívá chyb ve hře, které mu umožňují procházet skrz zdi, čímž se lze vyhnout celým obřím oblastem na Talos-I. V rychlém pohybu po lokacích mu také pomáhá chytré využívání GLOO Cannonu, tedy vrhače rychle tuhnoucího lepidla. Asi není třeba zmiňovat, že si hru při podobném průchodu jen těžko vychutnáte, o to ale při speedrunech ani nejde. Navíc je z DraQuova pohybu po stanici zřejmé, že už se v prostředí velmi dobře orientuje.

Poměrně kuriózní ale je, že oněch 19 minut a 34 vteřin nečiní současný rekord. Ten podle stránky Speedrun.com drží hráč s přezdívkou Havrd, který hru pokořil za 17 minut a 56 vteřin. Jeho záznam na Twitchi můžete nalézt pod tímto odkazem. Pokud se speedrunnerům podobné rekordy daří čtyři dny po vydání hry, jsme zvědavi, jak budou časy vypadat třeba za měsíc. DraQuovy první pokusy skončily na časech 59:28 a 44:06, už nyní se tedy dokázal zlepšit o více než polovinu. Jak se na speedruny díváte vy? Zkusili jste někdy něco podobného? Dejte nám vědět v diskuzi.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama