První obrázky z pokračování Knacka
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka První obrázky z pokračování Knacka

První obrázky z pokračování Knacka

Pavel Makal

Pavel Makal

9. 5. 2017 12:14 5
Reklama

Vzpomínáte si, jak se před pár lety na E3 objevil na pódiu Mark Cerny a jak se zaníceně hovořit o svém novém herním projektu, který z jeho popisu působil div ne jako absolutní revoluce na poli herní zábavy? Řeč je samozřejmě o Knacku, skákačce s několika poměrně zajímavými prvky, která sice do jisté míry demonstrovala schopnosti PlayStation 4, jejím jediným štěstím ale bylo, že vyšla společně s touto konzolí, jinak by hodnocení byla snad ještě přísnější. Vojta v recenzi udělil pouhé dva body a hodnocení jinde nešla o moc výš. To ale nezabránilo tomu, aby v Sony započali přípravy druhého dílu.

Ten nejspíš v celé kráse uvidíme na letošní E3, ještě v předstihu však Mark Cerny poskytl rozhovor magazínu US Gamer. V něm přiznává, že v prvním díle chtěl především jako návrhář konzole demonstrovat, jak lze potenciál PlayStation 4 využívat ve hrách. Druhý díl už má zcela jiný cíl – má být především zábavnou hrou. To je rozhodně pozitivní zpráva, další technologické demo za plnou cenu už by totiž hráči zřejmě nepřekousli.

Knack 2 má pečlivě adresovat veškeré výhrady, které se snesly na první díl. Ten se točil kolem zvláštní postavičky, která měla speciální schopnost zvětšovat či zmenšovat svou tělesnou schránku podle aktuální potřeby. Ačkoli byl v Knacku kladen nemalý důraz na souboje, z důvodu malého počtu úderů nebyly jednotlivé potyčky s nepřáteli zrovna zábavné. V novém dílu bychom se měli dočkat výrazného zlepšení – Knack nyní umí rozdávat rány více nepřátelům naráz, chytat je do sevření a tak dále. Vtipným detailem je možnost udeřit do spolubojovníka a vyslat jeho částečky proti nepřátelům jako projektily.

Pokračování má také přinést větší variabilitu úrovní, upraví systém online sdílení nalezených pokladů a celkové prohloubení herních principů. I tak se ale nemá příliš vzdálit původnímu pojetí a stále nabídne spíše odlehčený a humorný zážitek. Cerny se v minulosti podílel na takových hrách, jako je Sonic the Hedgehog, Crash Bandicoot, Spyro the Dragon nebo Ratchet & Clank. To samozřejmě znamenalo, že od prvního Knacku měli hráči nemalá očekávání. V případě pokračování má prý tým mnohem větší kreativní svobodu a možnost experimentovat.

Knack 2 byl oficiálně oznámen na loňské prosincové akci PlayStation Experience. Ačkoli toho o hře zatím víme pramálo, můžeme se alespoň pokochat novou sadou obrázků, kterou naleznete v galerii. Letošní E3 nám o hře jistě poví víc.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama