Příběhová část The Long Dark přijde v létě
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Příběhová část The Long Dark přijde v létě

Příběhová část The Long Dark přijde v létě

konfrst.jan@gmail.com

konfrst.jan@gmail.com

5. 5. 2017 07:15 3
Reklama

Dlouhou dobu vyvíjená mrazivá survival adventura The Long Dark brzy zamíří na další z platforem a během tohoto srpna zchladí hráče i na PlayStationu 4. K tomu navíc tvůrci lákají i k dodání dlouho slibovaného příběhového módu, který ve hře dosud chybí a který byl přislíbený již od prvního vydání alfaverze v roce 2014.

Čekání však bude zřejmě brzy u konce a první část příběhu nesoucí název Wintermute do hry dorazí společně s PS4 edicí 1. srpna. Prohlédnout si při té příležitosti můžete nový trailer i hře věnovaný příspěvek na PlayStation blogu. V tom kreativní ředitel hry Raphael van Lierop vysvětluje, že příběh bude rozdělen do pěti epizod s tím, že v polovině léta hráče potěší hned první dvě kapitoly naráz. Každá z nich přitom nabídne až pět hodin čistého času. Doposud hra nabízí pouze survival režim zasazený do rozsáhlé krajiny, jejíž rozloha je až 50 kilometrů čtverečních.

Inspiraci ke hře brali autoři z postapokalyptického knižního titulu z pera Cormacka McCartyho jménem Cesta.

Lierop nadále podotýká, že inspiraci ke hře brali autoři z postapokalyptického knižního titulu z pera Cormacka McCartyho jménem Cesta. Tu jste přitom mohli spatřit i ve filmové verzi a mnohým tak jistě neuniklo to, že se jedná o pouť otce a syna napříč katastrofou stiženými Spojenými státy. Ve hře bude ona pouť zasazená do mrazivé Kanady, jež je v univerzu hry stižena neznámou geomagnetickou katastrofou a ve které putují rovněž dvě postavy (a zároveň přeživší letecké havárie) –Will Mackenzie a Astrid Greenwood. První dvě epizody přitom budou hratelné pouze z pohledu Willa Mackenzieho, ty další ale slibují nabídnout i druhou hratelnou postavu a tím i odlišnou perspektivu.

Datum vydání zbývajících třech epizod je zatím poněkud mlhavě stanoveno na tento a respektive příští rok a nám tímto nezbývá než doufat, že opět nebudeme čekat tak dlouho, jako tomu bylo doposud.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama