2D Zelda od fanouška má problémy s licencí
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka 2D Zelda od fanouška má problémy s licencí

2D Zelda od fanouška má problémy s licencí

konfrst.jan@gmail.com

konfrst.jan@gmail.com

2. 5. 2017 08:10 11
Reklama

Práce na 2D remaku povedeného RPG Zelda: Breath of the Wild vzbudily dostatek pozornosti, a to dokonce i trochu té nechtěné. Řeč je přitom naneštěstí o samotném Nintendu, kterému se tento projekt z pochopitelných důvodů celkem pochopitelně znelíbil a požaduje jeho stažení ze serveru itch.io.

Tvůrce jménem WinterDrake na Twitteru sdílí dopis, který obdržel od Nintenda a který mimo jiné poukazuje na zjevný fakt ten, že projekt jménem Breath of the NES porušuje již samotné podmínky serveru itch.io a měl by proto být urychleně stažen. K tomu však zřejmě údajně naštěstí nedojde, neboť WinterDrake slibuje hru upravit tak, aby se v ní nenacházel Nintendem chráněný obsah. Nakolik se mu něco takového může zadařit a zda to nebude mít výrazný dopad na celkovou kvalitu hry, to je otázkou.

Projekt nicméně slibuje pokračovat i nadále, a to pochopitelně může potěšit zejména ty nostalgii vyhledávající hráče, kteří do něj již stihli něco zainvestovat. WinterDrake současně naznačuje, že aktuální pozornost je dobrá a použití chráněné značky jeho titulu pomohlo k patřičné publicitě. Zda to ale bude stačit i k tvorbě dostatečně zajímavého i kvalitního titulu, to se teprve ukáže.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama