Herní divize Microsoftu je v dobré kondici
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Herní divize Microsoftu je v dobré kondici

Herní divize Microsoftu je v dobré kondici

konfrst.jan@gmail.com

konfrst.jan@gmail.com

1. 5. 2017 09:44 2
Reklama

V rámci tradičních výročních zpráv a chlubení se investorům se ozval i Microsoft. Americký gigant z Redmondu si letos polepšil a celkový čistý zisk společnosti činil 4,8 miliard dolarů, což v přepočtu znamená až úctyhodných 120 miliard korun. A svůj podíl na tom samozřejmě má i herní divize, jež za uplynulý fiskální rok rovněž zaznamenala mírný růst.

Samotná divize her Microsoftu zaznamenala nárůst o 4 %, za což aktuálně může údajně zejména uživatelská základna Xbox Live. CEO Sayta Nadella zmiňuje, že hráčská základna Xbox Live činí již více než 50 milionů uživatelů napříč PC i Xboxem a zaznamenala meziroční nárůst o 13 %. I díky tomu si Microsoft na to konto údajně uvědomuje, že ve hrách vězí síla a je jim, jakožto klíčovému odvětví celkového portfolia společnosti, zapotřebí věnovat dostatek pozornosti.

Tomu společnost hodlá dostát, a to pochopitelně platí jak pro Xbox One, tak i pro PC a brzy i pro dosud stále ještě oficiálně nepojmenované Scorpio. K odhalení tohoto láká Nadella na nadcházející E3, kde bude Microsoft po boku několika ostatních vydavatelů a výrobců hardwaru již tradičně hostit vlastní velkou konferenci.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama