Persona 5 na PS4 blokuje tlačítko Share
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Persona 5 na PS4 blokuje tlačítko Share

Persona 5 na PS4 blokuje tlačítko Share

Jiří Bigas

Jiří Bigas

30. 3. 2017 07:21 4
Reklama

Podobně jako v minulosti třeba autoři hry Danganronpa V3: Killing Harmony se i vývojáři Persony 5 z Atlusu rozhodli, že zablokují na PS4 tlačítko Share. Tuto funkci nelze na konzoli využít, protože si studio nepřeje, aby kvůli neuváženým záznamům a spoilerům utrpěl příběh hry.

Persona 5 zatím sbírá vynikající hodnocení, ale podělit se o své momenty nebude pro hráče tak snadné. Vývojáři totiž znemožnili využít nativní Share button a navazující funkce, takže není standardním způsobem možné ze hry pořídit video nebo obrázek.

Důvodem je podle Atlusu přesvědčení, že jde primárně o příběhovou hru, která je založená na zvratech a překvapeních. V tuto chvíli studio odmítlo i možnost, že by tuto možnost povolilo ve hře dodatečně, až bude na trhu.

Jak připomíná Polygon, není obvyklé, aby autoři takto omezili hráče po celou hru. Je ale běžné, že si nepřejí sdílet určité segmenty, animace nebo pozdější pasáže. Pokud tak nepoužíváte třeba grabovací kartu, budete si muset vystačit se staromódním řešením v podobě pořizování obrázků třeba za pomoci mobilu.

Sdílení screenshotů a gameplay videí obvykle autorům her spíše pomáhá, protože jde dnes už o nepostradatelnou součást virálního marketingu. Když se o hře mluví a je vidět, hráči se o ni více zajímají. S ohledem na vynikající hodnocení se ale zřejmě zrovna Persona 5 nemusí obávat toho, že by trpěla nedostatkem pozornosti.

Persona 5 u nás vychází 4. dubna a recenze by se měl ujmout Vojta. Testovací verzi zatím nemáme k dispozici.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama