Historická detektivka jako od Agathy Christie
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Historická detektivka jako od Agathy Christie

Historická detektivka jako od Agathy Christie

Jiří Bigas

Jiří Bigas

30. 3. 2017 11:18 5
Reklama

Španělské studio Tequila Works (Deadlight, Rime) představilo novou nelineární mysteriózní detektivku pro Oculus Rift, HTC Vive a PlayStation VR. Hra nazvaná The Invisible Hours se inspirovala románem Deset malých černoušků od Agathy Christie nebo filmem Dokonalý trik Christophera Nolana.

Má jít o komplexní historickou kriminálku, která je situovaná do rozlehlého sídla. Skupinu sedmi cizích lidí sem pozve vynálezce Nikola Tesla, když jim nabídne možnost odčinit jejich nejtemnější delikty. Když do odlehlého Teslova domu dorazí poslední z hostů, proslulý vynálezce je nalezen mrtvý.

Zdiskreditovaný švédský detektiv Gustaf Gustav přísahá případ vyřešit a odhalit vraha. Mezi podezřelými jsou slepý majordomus, usvědčený vrah, slavná herečka Sarah Bernhardt, Teslův bývalý asistent, syn zámožného železničního magnáta a dokonce i Teslův rival, americký vynálezce Thomas Alva Edison. Nikdo z nich ale ve skutečnosti není takový, jakým se zdá.

Hra bude podporovat pohybové ovládání i klasický gamepad. Zajímavé přitom je, že se překvapivě hráč nezhostí role detektiva anebo jiné z postav. Pro všechny bude totiž neviditelný. Můžeme se pohybovat sídlem, sledovat, jak se příběh vyvíjí a rozhodovat se, ke které z postav se připojíme.

Každý průchod tak bude jiný, protože nikdy nemůžete být na více místech současně a vidíte jen část celkové skládačky. Z perspektivy každé postavy se přitom bude zdát, že jde vždy o trochu jiný žánr, každý prožívá události po svém. Pro někoho jde o thriller, další vše vidí jako horor, někdo dokonce podle autorů jako romantickou komedii.

V každém případě vám vřele doporučujeme, abyste se podívali na první upoutávku, která vypadá výborně. Pokud se vám atmosférou trefila do vkusu, mohla by se vám líbit televizní třídílná adaptace zmíněného románu Agathy Christie And Then There Were None od BBC. Hrají v ní Charles Dance, Sam Neill a Miranda Richardson.

Podobně napínavý je další televizní film od BBC nazvaný Inspektor se vrací z roku 2015. I v něm hraje Miranda Richardson, ale hlavní role se zhostil David Thewlis. A pak je tu samozřejmě geniální David Suchet coby Hercule Poirot.

The Invisible Hours je pro VR skoro škoda...

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama