Battalion 1944 v nových záběrech ze hry
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Battalion 1944 v nových záběrech ze hry

Battalion 1944 v nových záběrech ze hry

konfrst.jan@gmail.com

konfrst.jan@gmail.com

30. 3. 2017 10:43 4
Reklama

Jestliže jste se vzhlédli v myšlence na návrat do druhé světové války v sérii Call of Duty a máte přitom obavy z kombinace moderních postupů a historického prostředí, tak jste již jistě zaznamenali titul jménem Battalion 1944. Ten od svého představení a od začátku úspěšné crowdfundingové kampaně sliboval návrat ke kořenům nejen námětem, ale zejména hratelností. A právě o zákonitostech hry se můžete nyní přesvědčit v poctivém gameplay videu.

To přináší více jak 10 minut částečně okomentovaných záběrů z hraní, jež on-line složku akce Battalion 1944 blíže představují. Jedná se samozřejmě o rozpracovanou verzi hry a takto je také zapotřebí k těmto záběrům i přistupovat. Vidět každopádně můžete jednu mapu (a i ta je prý ještě nehotová), jež na první pohled zaujme sympatickým grafickým zpracováním. Prostředí je sice z dnešního pohledu možná už dost statické o zničitelnosti nemůže být řeč, důležitější jsou však aktuálně principy hry.

Některé oblasti jsou přístupné pouze za pomocí takzvaného strafe-jumpingu.

S těmi přitom tvůrci slibují skutečný návrat ke klasice a zapomenout by hráči měli na zásadní výhody způsobené postupným odemykání schopností a předmětů – Battalion 1944 slibuje klást mnohem větší důraz na samotný um hráčů a tomu jde také naproti. Částečně vertikální mapa tak přináší i řadu příležitostí ke skákání a některé oblasti jsou navíc přístupné pouze za pomocí takzvaného strafe-jumpingu, což byla původně chyba ve starších FPS. Nové inkarnace Unreal enginu již tento nedostatek nemají, v rámci nostalgie i návratu ke kořenům však vývojáři tuto znovuobjevenou vlastnost do své verze enginu navrátili. Podobných praktik přitom ve hře bude pravděpodobně více – tvůrci se aktuálně zaměřují na pocit ze hry (a jeho přiblížení letitým klasikám žánru) a až teprve poté se budou věnovat dotváření samotného obsahu.

Vedle této speciality lze ve videu vidět klasické postupy viděné v jiných on-line akcích. Tempo hry je zběsilé a nedá odpočinout, vystačit si však hráči musí s minimem a jakékoli moderní kousky výbavy rovnou vypusťte z hlavy. Zde jde o boj muže proti muži, a to navíc tváří v tvář. Na to konto tvůrci slibují okamžitou přístupnost nadále podtrženou minimálními hardwarovými nároky.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama