Přístup do placených DLC BF1 půjde sdílet
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Přístup do placených DLC BF1 půjde sdílet

Přístup do placených DLC BF1 půjde sdílet

Jiří Bigas

Jiří Bigas

29. 3. 2017 15:09 14
Reklama

Vývojáři z DICE představili na oficiálním webu Battlefieldu 1 novou funkci, která by vám mohla udělat radost. Novinka se jmenuje Premium Friends a umožňuje majitelém premium passu pozvat své přátele ke hře na mapách z DLC, která nevlastní.

Funkci na webu popsal Andreas Skoglund s tím, že se autoři snaží naslouchat a vyjít vstříc v své komunitě a zohlednit její ohlasy. Jako obvykle jde o to, že s každým dalším vydaným DLC se pochopitelně tříští komunita a hráčů, kteří mají všechna rozšíření, je méně a méně. Snahou vývojářů naopak logicky je, aby hráčů byl dostatek na všech mapách a ve všech módech.

Proto s podobným řešením už před časem přišlo třeba studio id Software v případě posledního Dooma. Zde bylo také možné, aby hráč vlastnící expanzi mohl pozvat do hry na DLC mapě kamaráda, který normálně nemá k placenému obsahu sám přístup. Skoglund podotkl, že po důkladném zvážení různých způsobů přicházejí s nápadem na Premium Friends a jde o zkoušku.

“Pokud jste majitelem předplatného Battlefield 1 Premium, můžete s sebou na nové mapy Battlefieldu 1 vzít i své přátele,” láká Skoglund. “Při zakládání party v Battlefieldu 1 si možná všimnete nového prvku: pokud některý z členů vlastní Battlefield 1 Premium, bude party označena jako Premium Enabled. Tímto okamžikem může kdokoliv z této skupiny hrát na všech mapách bez ohledu na to, zda je má zakoupené, či nikoliv. Přístup platí po celou dobu, co má skupina aktivní službu Premium,” vysvětlil producent BF1.

Část obsahu přesto zůstane exkluzivní jen pro předplatitele navzdory tomu, že samotné mapy bude možné sdílet. “Ve skupině Premium Enabled budou zkušenost na mapách z herních rozšíření získávat pouze hráči, kteří si dané rozšíření zakoupili, nebo předplatitelé Battlefield 1 Premium. Zkušenost se nicméně bude ukládat všem, a pokud se kdokoliv z hráčů rozhodne zakoupit Battlefield 1 Premium později, udělíme mu ji zpětně,” napsal Skoglund.

Jen majitelé premium passu či DLC mohou do boje také vstoupit se zbraní či vozidlem z dané expanze. A totéž platí pro postup v plnění zadání medailí. Nová funkce Premium Friends se začne testovat v rámci nadcházejícího Battlefestu, tedy od 30. března. Na základě dalších ohlasů a připomínek se bude služba dále upravovat.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama