Rain World trailerem láká na zítřejší vydání
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Rain World trailerem láká na zítřejší vydání

Rain World trailerem láká na zítřejší vydání

Pavel Makal

Pavel Makal

27. 3. 2017 07:58
Reklama

O nezávislém titulu Rain World vás počátkem měsíce informoval Honza ve své novince. Hra od vývojářů ze studia Videocult měla poměrně náročnou cestu na svět, po letech vývoje však již zítra konečně dorazí na PC a PlayStation 4. Vývojáři nyní lákají potenciální zájemce na úvodní intro, které vám představí hlavního hrdinu a svět, v němž se hra odehrává.

Rain World je ve svém jádru klasická plošinovka s podivným hybridem kočky a slimáka v ústřední roli. Obsahuje ale velice zajímavý mechanismus funkčního a živoucího ekosystému, v němž tvorové fungují nezávisle na činech hráče a sami o sobě prohledávají svět a hledají potravu či úkryt. Některé druhy mohou být nebezpečné a nepřátelské, jejich jednotliví zástupci si vás však mohou zapamatovat na základě vašich činů a jednat s vámi podle nich.

Cílem vývojářů je poskytnout hráči zážitek, v němž není nijak zvýhodněn a je prostě jen další součástí fungujícího světa, pouhým kolečkem v soukolí. Protagonista Slugcat je pružný a rychlý, nemá ale žádné zvláštní schopnosti a je plně odkázána na hráčovy dovednosti a informace, které při průchodu světem nasbírá. Výtvarník a programátor Joar Jakobsson v rozhovoru pro PlayStation Blog uvedl, že se často vyplatí jen tak z úkrytu pozorovat svět. Když chvíli počkáte, můžete spatřit třeba obří mořskou příšeru, jak se vynořuje z hlubin a požírá menší ryby, nebo jak spolu dva znepřátelení ještěři bojují o teritorium, dokud se jeden nevzdá a nevyklidí pole. Do těchto situací se můžete v pravý okamžik zapojit a získat třeba dobrého spojence, nebo alespoň proklouznout se zdravou kůží.

Hra se odehrává v takřka postapokalyptickém prostředí světa v troskách. V rámci příběhu na vás čeká 12 rozdílných regionů, rozdělených celkem do více než 1600 jednotlivých místností. Vaše nervy prověří nejen neustálá hrozba deště, ale také permanentní nedostatek zdrojů. Rain World vychází 28. března na PC a PS4. Vojta se na hru chystá a je velmi pravděpodobné, že se s ní na našich stránkách ještě setkáte. 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama