Emulátor PlayStationu 3 slaví také úspěchy
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Emulátor PlayStationu 3 slaví také úspěchy

Emulátor PlayStationu 3 slaví také úspěchy

Jiří Bigas

Jiří Bigas

21. 3. 2017 09:08 12
Reklama

V posledních týdnech jsme častěji psali o nejrůznějších emulátorech. Zdaleka nejvíce pozornosti jsme pak věnovali těm, které se zaměřují na platformy od Nintenda, ať už jde o GameCube, Wii nebo Wii U. Dnes se pro změnu podíváme na program RPCS3, který se zaměřuje na konzoli PlayStation 3. V nedávné době totiž jeho autoři zaznamenali hned několik úspěchů.

RPCS3 je bezplatný emulátor pro Windows a Linux a jednoduše řečeno umožňuje hrát hry z PS3 na PC. Program je ve vývoji už od května 2011 a i když emulace není podle ohlasů ani zdaleka bezproblémová, jde o velký úspěch s ohledem na komplikovanou hardwarovou architekturu PS3 a procesoru Cell. Řada lidí se domníval, že PS3 nepůjde uspokojivě kvůli tomu emulovat nikdy. Opak je ale pravdou.

Krátce po sobě se autoři RPCS3 pochlubili, že nejprve úspěšně rozeběhli akční RPG Demon's Souls od FromSoftware a posléze rovněž logickou adventuru Catherine od Atlusu. Výkon Demon's Souls stále není ideální, ale hra se korektně vykresluje i se všemi speciálními efekty. Výkon by pak měly zlepšit další verze emuátoru.

Před pár hodinami se pak tým okolo RPCS3 pochlubil ukázkou z emulované verze hry Catherine, která podle nich běží zcela bez problému. Další informace i seznam kompatibilních titulů najdete na oficiálním webu emulátoru. Zmíněné hry jsou pro hráče na PC o to atraktivnější, že Demon's Souls je PS3 exkluzivita a Catherine vyšla kromě PS3 jen na X360.

Pro zajímavost zmíníme, že pro Windows se vyvíjí i emulátor Xboxu 360. Jmenuje se Xenia.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama