Nový podmořský horor připomíná Somu
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Nový podmořský horor připomíná Somu

Nový podmořský horor připomíná Somu

Jiří Bigas

Jiří Bigas

19. 3. 2017 09:49 3
Reklama

Jestliže jste hráli survival horor Soma od švédského studia Frictional Games (Penumbra, Amnesia), určitě vás nemusím přesvědčovat o tom, že oceán může být pořádně strašidelné místo. Mnohem děsivější než opuštěné psychiatrické léčebny, které patří mezi nejpopulárnější hororové kulisy. Pod hladinu se vydáme i ve hře Narcosis.

Nadějná novinka vychází už 28. března na Windows, Mac a Xboxu One. Podporuje i VR headsety Oculus Rift a HTC Vive. Jde o debut studia Honor Code a vývojáři nás lákají na jedinečné prostředí, příběh, grafiku a samozřejmě už zmíněné využití VR. Fanoušci filmu Propast (1989) Jamese Camerona nebo Koule (1998) Barryho Levinsona musejí při pohledu na trailer zatajit dech. A nejen proto, že se vydáme do hlubin Tichého oceánu.

Hráč zůstane uvězněn v temných hlubinách na mořském dně s minimální výbavou. Dokážete se v kůži potápeče dostat na hladinu dřív, než vám dojde kyslík a přijdete o rozum? Původně studentský projekt byl povzbuzen, ovlivněn a inspirován rostoucím zájmem o nekonvenční hororové hry se silným příběhem.

Narcosis se těší výborné pověsti a ohlasy těch, kteří už měli možnost hru vyzkoušet, hovoří o výborném využití VR, inovativnímu přístupu k žánru hororu a atmosféře plné paniky. Titul se pyšní několika zajímavými nápady. Když se kupříkladu dostanete pod tlak, ve stresové situaci rychleji spotřebováváte kyslík a trpíte zkresleným viděním i vnímáním zvuku, prostoru a času.

Na dne vás ohrožuje smrtící fauna i flóra. Nepřežijete tu bez nože, svítilny a světlic. Narcosis útočí na vaše základní pudy a obavy. Temnota a izolace hrají ve VR zásadní roli.

Narcosis na Steamu bude stát 20 dolarů. Více informací o hře najdete na oficiálním webu.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama