„Remaster nám ukáže, zda dělat druhý díl“
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka „Remaster nám ukáže, zda dělat druhý díl“

„Remaster nám ukáže, zda dělat druhý díl“

David Plecháček

David Plecháček

15. 3. 2017 08:54 7
Reklama

Existují remastery a remastery. K některým jsme shovívavější, neboť si dokážeme představit, z jakých důvodů se k revitalizovaným hrám vracet. Jenže čas od času někdo představí remaster, pro který pochopení nemáme. Nevidíme žádnou přidanou hodnotu, která by ospravedlnila, proč dřenit hráče ještě jednou. To je příklad i Full Clip edice Bulletstormu.

Mnohem větší smysl by dávalo investovat do dílu druhého. Bulletstorm nebyla špatná hra, ale nebyl to ani hit, který by boural žebříčky prodejnosti a popularity. PR manažer Gearbox Publishing Vincent Slaven se na PAX East pustil do vysvětlování, jak se to se sérií vlastně má.

Studio People Can Fly na ní chce údajně v budoucnu pracovat, a právě remasterovaná Full Clip edice by měla být ukazatelem, jestli je o tuto IP zájem či nikoliv. Vlastně je to takový pokusný králík. Netroufáme si tvrdit, jestli budou závěry nějak relevantní, právě proto, že se jednalo o multiplatformní hru, která vyšla stále relativně nedávno – byť už je to šest let – ale která především neudělala díru do světa ani tehdy.

Slaven konkrétně řekl, že Full Clip Edition je způsob, jak zjistit, jestli „lidé Bulletstorm stále chtějí“ a jestli je klima současného herního trhu „příznivější“ pro bláznivou hratelnost, kterou tato značka nabízí. Manažer Gearboxu dodal, že v takovém případě „by tu byl prostor pro Bulletstorm 2“. Do té doby vývojáři z People Can Fly a Gearboxu nemohou rozhodnout, jak s IP naložit.

Odpověď se dozvíme za několik týdnů. Bulletstorm: Full Clip Edition vyjde na PlayStationu 4, Xboxu One a PC už 7. dubna. Velkým tahákem by měl být Duke Nukem coby hratelná postava, pokud si hru předobjednáte. Kompletní obsah edice naleznete v naší starší zprávě. 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama