PaRappa se chopí mikrofonu v půli dubna
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka PaRappa se chopí mikrofonu v půli dubna

PaRappa se chopí mikrofonu v půli dubna

Jiří Bigas

Jiří Bigas

15. 3. 2017 15:19
Reklama

Rytmická hudební hra PaRappa the Rapper má mezi původními majiteli prvního PlayStationu výsadní postavení. Vizuálně nezaměnitelný titul v mnoha ohledech předběhl dobu a stal se předobrazem pro další hudební hry, které přišly až o celou generaci později. Hra vyšla nejprve v roce 1996 v Japonsku a o rok později i v USA a v Evropě. O dekádu později se objevila také na PSP a nyní 20 let po své premiéře míří na PS4.

Remaster vyjde 4. dubna a bude stát 409 korun. Předplatitelé PS Plus za hru dokonce zaplatí jen 327 korun. Kdo si hru předobjedná, může se navíc těšit na dynamické téma pro PS4. Už od prosince je k dispozici na PS Storu také bezplatné demo.

HD remaster kromě vylepšené grafiky a vibrací pro DualShock 4 nabídne i několik alternativních skladeb. Na PS4 Pro se má dokonce aktuální verze pyšnit dynamickým rozlišením až 4K. Samozřejmostí je modernizované ovládání a zvuk v té nejlepší kvalitě.

Mimochodem, výborně hodnocená původní hra se dočkala i dvou pokračování: Um Jammer Lammy (PS1, 1999) a PaRappa the Rapper 2 (PS2, 2001). PaRappa se ale objevil jako hratelná postava třeba i ve hře PlayStation All-Stars Battle Royale pro PS3 a Vitu z roku 2012. A došlo dokonce na vlastní animovaný seriál.

Za titulem stojí japonské studio NanaOn-Sha, které byste mohli znát i díky další ujeté hře jménem Vib-Ribbon. I ona má loajální skupinu fanoušků, kteří ji považují svého druhu za kult.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama