Sledujte záběry on-line složky Andromedy
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Sledujte záběry on-line složky Andromedy

Sledujte záběry on-line složky Andromedy

konfrst.jan@gmail.com

konfrst.jan@gmail.com

14. 3. 2017 21:43
Reklama

V pořadí již čtvrté video odhalující jednotlivé aspekty nadcházejícího Mass Effectu Andromeda se dle předchozích slibů zaměřuje na multiplayer. Níže se tedy můžete podívat na to, co je na hře pro více hráčů nového a čím chtějí Bioware zaujmout tentokrát. Vedle toho se dozvídáme řadu drobných střípků o tom, jakým způsobem bude multiplayer do hry celkově zakomponován i jaké budou jeho zákonitosti.

Pro další videa můžete zavítat buďto na naši kartu hry, anebo rovnou na YouTube kanál hry, to dnešní má však náplň jasnou a není nutné se momentálně obávat jakýchkoli vyzrazených informací po stránce příběhu. Co se ale náplně týče, tak tam je to již bohatší a pěkně popořadě máte možnost vidět vše důležité, co on-line složka Andromedy může hráčům nabídnout.

Přiložené video tak láká ke kooperačním režimům, jež mohou mít několik odlišných typů cílů. Předně zde máme klasický horde mód, v němž se bude čtveřice hráčů bránit nájezdům nepřátel, za další se můžete s partami kamarádů těšit na režimy s plněním úkolů, anebo na extrakce z území nepřítele.

Všechny prvky výbavy půjdou následně vylepšovat a stejně tak v boji získané zkušenosti bude možné využít pro úpravu vlastního avatara.

Ve všech si každopádně budete moci vybírat z až 25 různých stupňů výbavy s tím, že každý takový pochopitelně nabídne unikátní schopnosti i dovednosti. K tomu hra do začátku nabídne na 40 unikátních zbraní užívajících různé technologie (například z nám známe Mléčné dráhy, anebo z nové Andromedy) a každá taková je pochopitelně vhodná pro odlišnou příležitost i proti jiným typům nepřátel. K tomu se sluší dodat, že zde, podobně jako v Battleforntu, neexistují pravidla tříd, a sami si tedy budete moci vybírat libovolné prvky výbavy. Dodávat jistě nadále není třeba to, že všechny prvky výbavy půjdou následně vylepšovat a stejně tak v boji (kolektivně) získané zkušenosti bude možné využít pro úpravu vlastního avatara. Na závěr zde nesmí chybět ani speciální předměty propůjčující unikátní dovednosti typu lepší štíty, více munice a podobně.

Celkově multiplayer hry slibuje dodatečnou výzvu, jež v případě takzvaných strike misí bude přístupná i přímo ze singleplayeru hry – stačí vybrat misi a naskočit do ní. Bonusy takto získané se pak pochopitelně propisují i do singlu hry a designérIan Frazier na to konto podotýká, že tyto mise jsou zcela nepovinné a bonusy lze získat i cestou offline hraní (což nebyl původně případ Mass Effectu 3). V takovém případě lze pro mise vycvičit vlastní umělou inteligencí ovládané boty a v rámci strategické minihry je posílat na bojiště, kde s trochou štěstí snad uspějí. Je ale nad slunce jasné, která z možností může být zábavnější a jedinou nevýhodou tedy může být hrozba opakování se zážitku, k naskočení do akce vás však tak jako tak nikdo nutit rozhodně nebude.

A co se samotného prostředí týče, tak v tomto ohledu přiložené video odhaluje zejména do pouštní báze posazenou mapu Sandstorm. Na startu a při vydání hry jich každopádně bude k dispozici pět a k výběru bude Firebase Zero (název Firebase se přitom opakuje u všech představených), což je základna plující vesmírem na asteroidu, Icebreaker zasazený do prostředí zamrzlé planety, Magma vystavěná okolo životu nebezpečné lávové řeky a Derelict – zdánlivě opuštěná loď hlavních záporáků hry.

Jen samotným hraním se ovšem k bonusům za multiplayer dostávat nemusíte a spolu s tím se tedy zároveň dozvídáme, že Andromeda bude mít herní měnu nazývanou Andromeda Points. A to samozřejmě není nic jiného, než záminka k mikrotransakcím ve hře a něco, za co si budou moci hráči pořizovat dodatečné balíčky s lootem. Za balíčky bodů tedy bude možné platit i reálnou měnou a můžete utrácet něco málo přes sto korun za pár takových bodů, anebo rovnou až necelé dva a půl tisíce za jejich pořádný balík.

A závěrem každopádně můžeme již jen připomenout ještě fakt ten, že multiplayer hry bude postaven na P2P technologii a že si hru (včetně řady dodatečných reklamních předmětů) můžete pořizovat například na Xzone.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama