Nier: Automata se zřejmě nedočká DLC
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Nier: Automata se zřejmě nedočká DLC

Nier: Automata se zřejmě nedočká DLC

Pavel Makal

Pavel Makal

14. 3. 2017 10:31 4
Reklama

PlayStation 4 verze Nier: Automata je již od pátku na trhu, tento týden se pak dočkají i hráči na PC. Nejnovější počin z produkce japonského studia PlatinumGames sbírá po celém světě vynikající hodnocení, a i my horečnatě pracujeme na recenzi. Pokud již Nier: Automata hrajete, nebo vás hra zaujala v našem včerejším vysílání a zvažujete její pořízení, možná vás zamrzí, že jakékoli přídavky jsou spíše nepravděpodobné.

Hlavní designér hry Jóko Taro navštívil o víkendu konferenci PAX East 2017 a jedním z témat, kterému se během své panelové diskuze věnoval, byl i potenciál pro budoucí rozšíření hry. Taro přiznal, že v současnosti neoplývá rozpočtem ani dostatkem pracovních sil, aby mohl hru obohatit o smysluplná DLC, ačkoli producent hry Josuke Saito o rozšíření projevil zájem. Taro doufá, že fanoušci v tomto ohledu nebudou mít přehnaná očekávání.

Ačkoli je rozhodně škoda, že se zrovna povedený Nier na rozdíl od řady jiných titulů rozšíření nedočká, hra sama pořád nabízí velice bohatou porci zábavy na mnoho hodin, už jen s ohledem na to, že pro absolutní kompletaci je nutno titulem projít hned několikrát a jednotlivé průchody se od sebe poměrně zásadně liší, samozřejmě včetně konců.

Poněkud pozitivnější zprávu má Taro pro fanoušky série Drakengard, z níž Nier vychází. Na PAXu totiž padla otázka na možnou remasterovanou kolekci kompletní ságy. Designér uvedl, že podobných dotazů se již v minulosti objevila celá řada a je tedy jasné, že o fanoušci mají o opětovné vydání her zájem. Doporučil tedy komunitě, aby oslovila přímo vydavatelství Square Enix, které by následně mohlo projekt zafinancovat.

Drakengard je třídílnou sérií japonských akčních RPG. První díl vyšel v roce 2003 na PlayStation 2, o dva roky později se objevil mobilní port exkluzivně pro evropský trh. I pokračování z roku 2005 je dostupné exkluzivně na platformě PlayStation 2, třetí díl na sebe nechal čekat dlouhých osm let a vyšel v roce 2013 na PlayStation 3. Mezitím se ale objevil spin-off Nier z roku 2010, dostupný na PS3 a X360.

 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama