Chystá se nová hra podle filmu Gauneři
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Chystá se nová hra podle filmu Gauneři

Chystá se nová hra podle filmu Gauneři

Pavel Makal

Pavel Makal

10. 3. 2017 17:40 3
Reklama

Snímek Reservoir Dogs, v naší domovině známý pod názvem Gauneři, je prvotinou režiséra Quentina Tarantina z roku 1992. Ačkoli se mu zasloužené pozornosti dostalo až po úspěchu o dva roky mladší Pulp Fiction, dodnes si uchovává kultovní status. Protože jsme ale web o hrách, vynecháme teď popis skvostného hvězdného obsazení a raději vám rovnou prozradíme, že se překvapivě chystá hra na motivy tohoto filmu.

Reservoir Dogs přitom už jednu hru dostaly, a to před více než deseti lety. Vyšla na PC, první Xbox a PlayStation 2 a jestli jste o ní nikdy neslyšeli, nezoufejte. Skutečně nebylo o co stát a snad jediné, na co se v souvislosti s ní dá vzpomenout, je míra kontroverze, kterou způsobilo zobrazované násilí. V Austrálii je dokonce nelegální hru vůbec vlastnit.

Nově oznámený titul ale už na první pohled působí mnohem lépe. Stará se o něj studio Big Star Games ze španělské Barcelony, které až dosud vyrobilo jen několik menších mobilních titulů. Sestává ale z lidí, kteří v minulosti pracovali například na Battlefield: Bad Company 2, Split/Second nebo Payday. Reservoir Dogs: Bloody Days je pro studio prvním větším projektem, přesto ale neočekávejte produkci ve stylu GTA.

To ale nevadí, protože vývojáři chtějí do své hry implementovat hlavně atmosféru filmu a zároveň vymysleli velice zajímavý způsob, jakým jeden hráč může ovládat více postav v reálném čase. Systém nazývají Time Back a jeho využití je prosté, byť na papíře může působit trochu krkolomně. Představte si, že máte tři postavy. Zhostíte se ovládání té první a v pravém dolním rohu se rozběhne časomíra. V určitém čase můžete se svou postavou někam dojít, někoho zabít, znáte to. Po provedení všech kýžených akcí se ale čas převine nazpět jako v případě starých videokazet. A vy táhnete s druhou postavou, zatímco ta první opakuje to, co jste s ní prováděli předtím. Tímto způsobem můžete velice chytře řešit různé herní situace, jako je třeba postupné čištění místností od nepřátel.

Fanoušky filmu možná zklame totální absence podoby či hlasu slavných filmových postav. Studio sice spolupracuje s držitelem práv, tedy filmovou společností Lionsgate, sám režisér Tarantino se ale na vývoji žádným způsobem nepodílí. Hra má spíše veselou, cartoonovou grafiku, která celkem ostře kontrastuje s množstvím krve, které se na scéně může objevit. Tak trochu jako v úžasné Hotline Miami, s níž ostatně hra sdílí i pohled shora. Bloody Days se na PC objeví ještě letos na jaře, v průběhu roku pak dorazí i na Xbox One.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama