Datum vydání Rime. Na Switchi bude dražší
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Datum vydání Rime. Na Switchi bude dražší

Datum vydání Rime. Na Switchi bude dražší

Jiří Bigas

Jiří Bigas

9. 3. 2017 09:38 6
Reklama

Nadějná dobrodružná hra s logickými hádankami Rime od španělského studia Tequila Works se nám hodně líbí a držíme jí palce. Nyní jsme se konečně dozvěděli, kdy přesně vyjde. A naneštěstí také to, že na Switchi bude titul dražší než na ostatních platformách.

Hra vychází v digitální verzi i krabicově 26. května pro PC, PS4 a Xbox One. Bude stát 30 dolarů, 35 eur, respektive 30 liber. Nicméně za verzi pro novou konzoli od Nintenda dáte více. Zaplatíte za ni 40 dolarů, 45 eur, případně 40 liber. Vyjít má přitom až po předchozích platformách, někdy v létě.

Odlišná cenová politika pro různé konzole je určitě zklamáním. Doufejme, že se dražší multiplatformní hry na Switchi nestanou standardem. Už tak jich není na výběr moc, ale aby se za ně platilo víc… Společnost Grey Box, která hru vydává, “vysvětlila” vyšší cenovku specifickými náklady na vývoj a výrobu.

Jak už přitom nějaký čas víme, Rime rozhodně nebude dlouhá hra. V únoru jsme psali, že pokud se rozhodnete prozkoumat každý kousíček zdejšího světa a vytěžit z něj maximu, můžete se podle vývojářů údajně dostat maximálně na 8 až 10 hodin.

Verze pro Switch má být jinak srovnatelná s ostatními platformami s tím hlavním rozdílem, že ji můžete hrát i na cestách. Vývojáři údajně zkoumají, co za specifické funkce by mohla verze pro Switch přinést navíc, ale nechtějí zatím nic takového slibovat.

Open world logickou plošinovku od autorů netradičního survival hororu Deadlight tvoří bývalí zaměstnanci Blizzardu, Sony nebo Pyro. Jak už jsme psali dříve, hru pohání Unreal Engine 4 a původně ji měla vydávat Sony. Vydavatelem hry mohl být také Microsoft, tuto šanci si však nechal uniknout. Phil Spencer posléze přiznal, že to byla chyba.

Akční adventura s logickými pasážemi a hádankami svou stylizací trochu připomíná ICO, Journey nebo Wind Wakera. V poslední době je ale přirovnávána také k loňským počinům The Last Guardian a The Witness.

Titul se poprvé představil veřejnosti v srpnu 2013 na Gamescomu coby PS4 exkluzivita. Chopíte se v něm chlapce, jehož úkolem je utéct z tajuplného ostrova. Jestliže máme uspět v naší snaze uniknout z pobřeží, kde jsme ztroskotali, budeme muset využívat při řešení hádanek světlo, zvuk, perspektivu a dokonce i čas. Podobu hry inspirovaly středomořské oblasti.

Rime jsme se věnovali v našich novinkách pravidelně. Pokud vás o hře zajímá více, určitě se můžete začít do našich starších zpráv.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama