Funcom předestírá budoucnost Conana
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Funcom předestírá budoucnost Conana

Funcom předestírá budoucnost Conana

Pavel Makal

Pavel Makal

7. 3. 2017 19:19 2
Reklama

O MMORPG s prvky survivalu jménem Conan Exiles jsme v uplynulých týdnech psali hned několikrát. Hra pro norskou vydavatelskou společnost Funcom představuje značný úspěch a už měsíc od zařazení do programu Steam Early Access dokázala překonat její očekávání. Serveru DualShockers se na letošní GDC podařilo získat rozhovor s výtvarným ředitelem hry Joelem Bylosem. V něm padla celá řada zajímavých informací o tom, co mají vývojáři nachystáno pro budoucí updaty.

Na počátku rozhovoru Bylos shrnul informace, které už známe z dřívějška. Během první hodiny od startu prodejů hra vydělala milion dolarů, vývoj se zaplatil za pouhý týden a v prvním měsíci se prodalo přes půl milionu kusů. Conan Exiles je aktuálně jednou z nejčastěji streamovaných her na službě Twitch a na Steamu si po dva týdny držela pozici nejprodávanějšího titulu. Kromě toho zopakoval i plány, se kterými jsme vás podrobně seznámili ve starší novince.

Mnohem zajímavější jsou ale konkrétní updaty, které by do hry měly v budoucnu dorazit. Ještě letos se můžeme těšit na obléhání pevností, v němž nebudou chybět trebuchety, obléhací věže a další podobné laskominy. Do obléhacích strojů budete navíc moci jako munici používat i mrtvoly nepřátel a šířit tak v nepřátelských městech nemoci.

Dalším zásadním updatem bude Purge, neboli Čistka. Na okrajích mapy se shromáždí armáda NPC postav a vydá se na cestu k jejímu středu, přičemž bude útočit na pevnosti hráčů. Bude tedy třeba myslet na pořádnou obranu a hráči, kteří se vyžívají v PVP, budou moci hordy nepřátel přesměrovat na nic netušící kolegy a využít je jako taktickou výhodu. Čistky povedou slavné postavy z Conanova univerza a hráči je budou moci zajmout a učinit z nich své sluhy.

Kromě toho se můžeme těšit na ježdění na různých zvířatech. Pokud budete chtít ulovit nosorožce, budete k tomu potřebovat aspoň čtyři další hráče, abyste jej znehybnili, svázali a mohli jej odtáhnout do klece a následně začít ochočovat. Každý druh zvířete bude mít navíc své zvláštní vlastnosti a výhody. Velbloud tak poskytne vlastní inventář, do nějž si můžete odložit přebytečné předměty, kůň je skvěle připraven na boj a sloni či zmínění nosorožci se zas hodí na obléhání.

Do hry se také dostane magie, která bude svázána se zcela novým systémem. Aby hráč mohl kouzlit, bude nutní navštívit temné kobky a nasát temnou energii, díky níž pak bude moci vyvolat a řídit démony. Přítomna bude i nekromancie, která vám umožní vyměnit své sluhy za kostlivce.

Jedním z nejzásadnějších updatů bude implementace systému osad. Svým služebníkům budete moci přidělit denní rozvrhy a přikázat jim, kdy vstávat, kdy jít spát a co dělat mezi tím. Budete je moci vytrénovat tak, aby vám otevírali dveře, spouštěli padací most nebo třeba rozsvítili všechny lampy či zatroubili na roh, když se přiblíží nějaké NPC. Vývojáři chtějí tímto způsobem do hry přidat živoucí města. Do hry již tento týden přibyde systém chátrání staveb. Čím složitější je vaše stavba, tím pomaleji bude chátrat a volat po opravách. Stavby, které stojí na jediném základu, zmizí během jedné hodiny. Vývojáři toto rozhodnutí připisují snaze vytvořit inteligentní systém, který podporuje hráče, tvořící celá masivní města, a čistí hru od zbytečností.

Novým biomem, který bude do hry přídán, jsou chladné Highlands, neboli vrchovina. Krajina má připomínat Skotsko, její součástí budou zasněžené vrcholky hor a obývat ji budou nová monstra, frakce a dokonce i noví bohové. Nová oblast s sebou přinese také systém teploty a hráči budou muset svým avatarům pořídit odpovídající oblečení pro sníh i poušť.

Nakonec se Bylos vyjádřil i k legrační kontroverzi, která obestírá nahotu ve hře. Zmínil, že ve verzi pro Xbox One genitálie čekat nemáme a podobné omezení zřejmě čeká i verzi pro PlayStation 4. Implementaci kompletní nahoty ospravedlnil tím, že do světa Conan Exiles prostě patří a navíc je zábavná. Se smíchem vzpomenul na situaci, když jedné z grafiček oznámil, že bude pro hru modelovat penisy. Celé týdny pak prý na jejích monitorech visely „referenční materiály“. Pro celý tým to prý bylo velice vtipné období.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama