Hlavního hrdinu FFXV inspiroval Kurt Cobain
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Hlavního hrdinu FFXV inspiroval Kurt Cobain

Hlavního hrdinu FFXV inspiroval Kurt Cobain

Jiří Bigas

Jiří Bigas

6. 3. 2017 09:00
Reklama

Určitě si ještě vzpomenete na vtípky o tom, že partička kamarádů ve Final Fantasy XV vypadá jako německá kapela Tokio Hotel nebo podobná chlapecká skupina. Ve skutečnosti má ale hlavní hrdina Noctis podle vývojářů svým způsobem blíže ke Kurtu Cobainovi.

Lídr legendární Nirvany má mít s hrdinou Final Fantasy XV společného více, než bychom asi hádali. Dan Inoue, který se podílel na lokalizaci a scénáři, o tom promluvil na Game Developers Conference. Prohlásil, že se chtěl vyhnout tomu, aby byl Noctis vnímán jako další generický emo protagonista nějaké RPG hry.

Když pak Noctis hledal svůj japonský hlas, který mu nakonec propůjčil Tacuhisa Suzuki, stal se zdrojem inspirace pro ztvárnění právě Cobain. A nejde ani tak o vzhled, jako spíš celkový charakter. Noctis je někdo, kdo se potýká se svou rolí ve světě. A takto bylo možné vnímat i frontmana Nirvany.

Inoue tímto způsobem získal předobraz pro to, jak se bude Noctis chovat. Má připomínat rockovou hvězdu, která odmítá být středem pozornosti. Jinak se ale podle prezentace snažili vývojáři ze Square Enix nakládat opatrně s mícháním fikce a reality.

Město Insomnia má třeba připomínat kulturní směsici, v níž se mísí prvky Londýna, New Yorku, Paříže i Tokia. Zde lze také díky tomu narazit na množství reklamy, ale Inoue upozornil, že je to záměr, který dělá tento svět povědomějším.

Na druhé straně s výše popsanou výjimkou se tým vyhýbal tomu, aby se skutečnost a fantazie prolínala příliš. Inoue se totiž jinak podle svých slov brání tomu, aby se postavy ve hře zakládaly na skutečných lidech. Chce jim dát vlastní příběh a identitu. Ale jak vidno, pravidla jsou tu od toho, aby se porušovala.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama