Video z Andromedy láká na průzkum
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Video z Andromedy láká na průzkum

Video z Andromedy láká na průzkum

konfrst.jan@gmail.com

konfrst.jan@gmail.com

4. 3. 2017 12:04 3
Reklama

Po představení bojových schopností hrdinů a ukázce samotných soubojů představují tvůrci z Bioware další video z Mass Effect: Andromeda. To se tentokrát zaměřuje na svět hry a možnosti průzkumu, které nová galaxie nabídne.

Příběh hry je pevně spjatý s clusterem Helios, ve kterém se nalézá spousta hvězdných systému jen čekajících na prozkoumání s korábem Tempest. Ten hráčům poskytne mapu hvězd nápadně podobnou těm, jaké známe z minula. Opět se tak bude jednat o středobod herního vesmíru, ve kterém se to jen hemží planetami, měsíci a anomáliemi lákajícícími k návštěvě. Atraktivní novinkou však tentokrát bude to, že zpoza prosklených ploch Tempestu uvidíte vše důležité a pokud tak kupříkladu dohoníte vesmírem putující kometu, tak její chvost budete moci spatřit i ze své kajuty. Celkově každopádně Andromeda nabídne přes stovku planet a na řadu z nich budete moci dokonce přímo přistát.

K životu na Elaadenu se uchýlí buďto zoufalci, anebo Krogani.

Jedním takovým je i ve videu představený svět jménem Elaaden, který, stejně jako ty ostatní, nabídne svůj vlastní příběh, postavy i výzvy. Svět Elaadenu je nehostinný a kromě toho, že se na něm nalézají artefakty neznámé dávné civilizace, tak také umí být i patřičně smrtící. Na to konto doprovodný komentář ve videu avizuje, že k životu na Elaadenu se uchýlí buďto zoufalci, anebo Krogani. A jak se s těmi hráči vypořádají, to již bude pouze na nich a na jejich uvážení.

Sami v tom však rozhodně nebudou, a kromě nutného doprovodu v podobě party jim bude k dispozici ještě umělá inteligence Tempestu, jež umí kupříkladu vyznačit kýžené body zájmu. K těm se následně můžete dostat za pomocí planetárního průzkumného vozítka Nomad a k dispozici je také systém jakýchsi záchytných bodů. Ty bude možno rozmístit po mapě a kromě toho, že mohou sloužit k aktualizaci zbroje a výbavy, tak mohou sloužit i jako bezpečný úkryt před riziky tamní atmosféry.

Tím hlavním cílem na povrchu libovolné planety pak nebude nic jiného než ji pokud možno co nejvíce přizpůsobit k životu. Jakmile se to povede, tak na ni bude moci být zřízena základna a stejně tak z ní bude moci těžit i vesmírem putující lidská kolonie jakožto celek. Z té budete moci na plující základně Nexusu probouzet čím dál více kolonistů a získávat tím další a další výhody. Samotná kultivace povrchu planety přitom probíhá výše zmíněným průzkumem, řešením environmentálních krizí a plněním dedikovaných úkolů spjatých s historií a příběhem daného místa a potažmo celé planety. Ty navíc s koncem hry z velké části nezmizí.

Výsledkem by měl být živý svět plný barvitě vykreslených charakterů i lokací, jež slibují nabízet dostatek vyžití na spoustu hodin. Ponořit se do nich budete moci 23. března a předobjednat si hru můžete například na Xzone. Pokud jste se však těšili test multiplayeru ještě před vydáním samotné hry, tak vás musíme zklamat – tento týden Bioware oznámili, že k němu již nebude dostatek prostoru. K vyzkoušení však hra bude, pro našince to však bude tak trochu z ruky.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama