Alfu Hellblade už je možné dohrát od A do Z
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Alfu Hellblade už je možné dohrát od A do Z

Alfu Hellblade už je možné dohrát od A do Z

Jiří Bigas

Jiří Bigas

4. 3. 2017 12:26
Reklama

Není to tak dlouho, co jsme o akci Hellblade: Senua's Sacrifice od studia Ninja Theory psali naposledy. Její autoři slibovali, že letos už tento zajímavý titul skutečně vyjde. A jak se zdá, vše tomu skutečně nasvědčuje. Velký pokrok je předmětem i nejnovějšího vývojářského deníčku.

V novém videu se autoři pochlubili, že už mají hotovou alfaverzi, což představuje, jak sami říkají, významný milník. Znamená to, že vůbec poprvé jde celou hrou projít od začátku až do konce. Nicméně hra samotná pochopitelně ještě hotová není. Studio ještě čeká spousta práce.

Některé pasáže ze hry nicméně už začínají vypadat tak, jak si je vývojáři představovali, prozradili Ninja Theory. Na druhé straně jsou tady ale stále části, které mají jen hrubou základní podobu. Tým přesto podotýká, že důležité v této fázi je, že všechny oblasti už jsou rozvržené a design je jasně definovaný.

Dva roky tvrdé práce se začínají pomalu vyplácet a celé studio je připravené posunout se do další fáze, kterou představuje beta, lákají Ninja Theory. Tady už se budou zaměřovat zejména na zdokonalování zážitku ze hry. Krůček po krůčku budou autoři analyzovat celý titul, vylepšovat ho a pilovat co možná nejblíže k dokonalosti.

V tuto chvíli chtějí vývojáři přidávat tu spoustu malých detailů, které nakonec dohromady mohou znamenat velké rozdíly, říkají. Brzy se podle studia můžeme těšit na další podrobnosti a snad se do konce roku dočkáme i hry samotné.

Jak už jsme psali dříve, nadějná akce byla oznámena v roce 2014 na konferenci Sony na Gamescomu a PC verzi autoři potvrdili v lednu 2015. Za zavřenými dveřmi se pak Hellblade v akci prezentoval už na Gamescomu v roce 2015. Podtitul Senua’s Sacrifice hra získala loni v březnu. Hellblade má zkombinovat nejsilnější stránky vývojářů, které pilují dlouhé roky - rychlé souboje, silné postavy i příběh a unikátní výtvarný styl.

Nezávislé britské studio Ninja Theory má na kontě velmi slušně hodnocené hry jako Heavenly Sword, Enslaved: Odyssey to the West nebo DmC: Devil May Cry, ale pomáhalo také s toys-to-life sérií Disney Infinity. Vývojáři se od počátku pyšní tím, že má jít o “nezávislou AAA hru”, která je financována, vyráběna a bude i vydávána jen s pomocí vlastních zdrojů, ale má mít kvality i produkční hodnoty těch největších blockbusterů.

Více informací najdete v samotném videu, které má skoro devět minut a nese podtitul Myths & Madness. Jde už o 26. díl série deníčků.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama