Mini NES v prodejích poráží Wii U
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Mini NES v prodejích poráží Wii U

Mini NES v prodejích poráží Wii U

konfrst.jan@gmail.com

konfrst.jan@gmail.com

18. 2. 2017 16:02
Reklama

Ať už se mezi vámi nacházejí nostalgické duše či nikoli, před úspěchem drobné konzole Nintendo Classic Mini nelze na jednu stranu než smekat. Jestliže jste narazili na náš hodnotící článek, tak již jistě víte, že tato konzole rozhodně má něco do sebe a dokáže oslovit. Jedinou zásadní nevýhodou je dnes zřejmě její omezená dostupnost a pro některé možná i cena. Jenže ani to nezavazelo tomu, aby tento nenápadný kousek hardwaru nebyl úspěšnější než samotné Wii U.

To na trh přišlo o více než těžko uvěřitelných 33 let později, přesto jej tento prapředek a kus herní historie dokázal zahanbit. Tedy alespoň v měsíci lednu, kdy sice nejprodávanějšími konzolemi stále byly ty z produkce konkurence (první byl PlayStation 4 a následoval Xbox One), Drobný NES s třicítkou zabudovaných her se však nacházel na čestné bronzové příčce.

Retro táhne a herní průmysl je již „starý“ natolik, aby se mezi hráči nalezlo dostatek nostalgie chtivých hráčů.

Sluší se zde ovšem dodat fakt, že Wii U je již z produkce venku a nové konzole již z výrobních linek nesjíždějí. I přesto se ale jedná o úctyhodný počin a jasnou zprávu všem výrobcům hardwaru a potažmo i softwaru – retro táhne a herní průmysl je již dostatečně „starý“ natolik, aby se mezi hráči nalezlo množství nostalgie chtivých hráčů ochotných utrácet své peníze za návrat do minulosti a do dob svého dětství. V tomto případě se jedná o návrat v hodnotě necelých dvou tisíců korun, což je pochopitelně částka směšná v porovnání s konkurencí, možnosti této konzole jsou ale také pochopitelně někde zcela jinde.

Každopádně brzy již může být úspěch reedice NES zapomenut – produkce Nintenda Switch již běží na plné obrátky a jestliže bude konzolí dostatek (což Nintendo v minulosti slíbilo), tak se dá očekávat, že od 3. března budou podobné žebříčky vypadat přeci jen trochu jinak.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama