Zelda je poslední hrou Nintenda pro Wii U
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Zelda je poslední hrou Nintenda pro Wii U

Zelda je poslední hrou Nintenda pro Wii U

konfrst.jan@gmail.com

konfrst.jan@gmail.com

20. 1. 2017 09:30 4
Reklama

S vydáním nového dílu Zeldy se naplní očekávání mnohých hráčů – osud nezdary ztrápené konzole Wii U bude tímto dobrodružstvím zapečetěn a žádný další významný titul již na tuto konzoli zřejmě jen tak nedorazí.

Řeč je pochopitelně o podpoře Nintenda a o vývoji first party her, tedy titulů z produkce právě tohoto vydavatele. Dle slov japonského giganta žádný další titul ve vývoji pro tuto konzoli není a životní cyklus Wii U se tímto významně přiblíží ke svému konci. V porovnání s konkurencí přitom k takovému kroku dochází poměrně brzy a Nintendo tím jen podtrhuje zmar, který tento nešťastný kousek jinak ambiciózního hardwaru představuje.

Ukončení podpory oznamuje šéf amerického Nintenda, Reggie Fils-Aime, v rozhovoru pro magazín Polygon. Vedle toho se ale hráčům dostalo ubezpečení toho, že se konzole bude nadále prodávat (byť nedávno jsme přinesli zprávu o plánovaném ukončení výroby) a k tomu ji bude Nintendo především podporovat po stránce online konektivity. Hry jako Splatoon či Mario Kart 8 stále patří mezi oblíbené a bylo by tedy krajně nefér, pokud by je Nintendo zařízlo úplně.

Otázkou ale u příležitosti takovéhoto oznámení je, jak to vlastně bude s titulem Project Giant Robot, který byl designérem Nintenda Šigeru Mijamotem původně představen ve formě technologického dema a který to již jednou málem dotáhl do finální podoby. Nicméně nestalo se tak a v současné době vlastně ani nevíme, zda je projekt u ledu, zda nemá jít o nějakou formu překvapení ještě pro majitele Wii U, či zda se hra nakonec neukáže až na Switchi. Inu, nechme se překvapit.

Tak jako tak to bude mít Nintendo Wii U v březnu již spočítané úplně a s překročenými 13 miliony kusů se jedná o značný neúspěch. Pro srovnání – konkurenční PlayStation 4 přišel na trh o rok později a dokázal oslovit takřka pětinásobek hráčů. Sesterská kapesní konzole 3DS přitom dosud přistála do kapes více než 60 milionů zákazníků a ukončení podpory se jí tak na žádný pád netýká.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama