Sledujte devět minut záběrů z Prey
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Sledujte devět minut záběrů z Prey

Sledujte devět minut záběrů z Prey

Pavel Makal

Pavel Makal

2. 12. 2016 14:44 6
Reklama

Akční hra Prey se na The Game Awards dočkala několika minut pozornosti a pár krátkých záběrů. Po skončení akce se ale na internetu objevilo delší video s komentářem od kreativního šéfa vývoje Raphaela Colantonia a hlavního designéra Ricarda Banea.

Dle jejich slov bude Prey svým přístupem velice podobné například sérii Dishonored, klíčovým prvkem bude zejména svoboda ve výběru herního stylu. Obří vesmírná stanice Talos 1 bude otevřeným světem a vydat se budete moci kamkoli. Hlavní překážkou ale budou mazaní nepřátelé, mimozemská forma života, která se dokáže snadno vydávat za jakýkoli předmět v dosahu a tím pádem se vám v nestřežené chvíli dostat na kobylku.

V rámci videa se hlavní hrdina hry, věděc Morgan Yu (pohlaví si hráč může zvolit) vydává najít jednoho z členů místního personálu, dr. Calvina. Hned v počátcích si určitě všimnete, že se malí nepřátelé neštítí proměnit skutečně v cokoli, včetně zbraně, po které se Morgan už už lačně natahuje. Zbraně budou ale jen jedním z mnoha pomocníků v řešení problémů a ve hře jich bude poměrně málo. Jednou z těch nejpodstatnějších bude Glue Cannon, vrhač lepivé hmoty, který použijete nejen k eliminaci nepřátel, ale bude nápomocný i při tvoření alternativních cest a jeho pomocí často odstraníte i překážky v postupu.

Důležitým prvkem budou i zvláštní schopnosti, které získáte s pomocí speciálních modulů a následně si je doslova vpíchnete do oka. Při této scéně nelze nevzpomenout na legendární okamžik z druhého dílu akčního hororu Dead Space. Některé schopnosti, které tímto způsobem získáte, jsou vlastní právě mimozemským nepřátelům. Musíte být obezřetní, jaká vylepšení si vybíráte, protože mimozemské technologie mohou nebezpečnou cizí formu života upozornit na vaši přítomnost.Když k tomu dojde, užijete si pořádně explozivní akci.

Při řešení logických problémů nebo pokusům o přístup na těžko dostupná místa vám často pomůže schopnost přejatá od mimozemšťanů, tedy přejímání podoby neživých předmětů. Poměrně legračně působí poskakování v keramické kůži hrníčku na kávu, podobné fígle vám ale usnadní i plížení mezi nepřáteli. Je totiž třeba mít na paměti, že proti vám budou stát i strážní roboti, proklouznout mezi nimi nepozorovaně je více než žádoucí. Jiná dovednost zas umožní zdvihat těžká břemena a použít je jako zbraň, jako jsme to viděli už v sérii Deus Ex. Video navíc ukazuje, že můžete jednotlivé schopnosti řetězit do zajímavých komb.

Další zajímavou hračkou je takzvaná recyklační nálož, která ze zasažených předmětů šmahem udělá základní materiály. Ty pak můžete využít pro výrobu jakéhokoli předmětu, který se ve hře nachází, pokud máte příslušný plánek. Cesta za doktorem Calvinem vede i mimo uzavřené chodby stanice, přímo ven do vesmíru. Vývojáři detailně vymodelovali exteriér stanice, po kterém se můžete svobodně pohybovat a využívat jej k přístupu do jiných částí zařízení. A pokud jste si mysleli, že se mimozemští nepřátelé omezují jen na malé roztomilé potvůrky, určitě nevynechejte záběr videa, který vám představí pořádného cvalíka.

Je poněkud pikantní, že právě tohle video bylo součástí uzavřené prezentace Prey na letošním srpnovém Gamescomu. Očekávali bychom, že po takové době se vývojáři stačí vytasit s něčim novým. I tak si ale nyní může veřejnost spokojeně užít záběry, ze kterých novináři pomlaskávali už před několika měsíci. Prey totiž rozhodně vypadá skvěle.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama