Quantic Dream zkoumá možnosti VR
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Quantic Dream zkoumá možnosti VR

Quantic Dream zkoumá možnosti VR

konfrst.jan@gmail.com

konfrst.jan@gmail.com

28. 10. 2016 07:53
Reklama

Z rozsáhlého rozhovoru Davida Cage pro magazín GamesIndustry vyplynula nejen zpráva o komplexnosti té další hry studia Quantic Dream (tedy Detroit: Become Human), ale také možnost vydat se směrem k vývoji pro platformu virtuální reality.

Přehledný výtah z rozsáhlého rozhovoru můžete vidět zde, ve zkratce jde každopádně o to, že David Cage vyzývá svůj tým, aby zůstával s novou technologií v těsném kontaktu a aby se vývojáři drželi ve stavu informovaném a aktivně zkoumali možnosti, jakou cestou by se v případě virtuální reality mohli vydat. Jedním dechem však Cage dodává, že tým rozhodně nemíní tlačit na pilu a touto cestou se tak tvůrci vydají pouze tehdy, pokud tam ucítí tu pravou příležitost pro jejich žánr příběhových adventur.

V praxi to znamená, že v týmu Quantic Dream vlastní všechny dostupné technologie VR a pro ty následně tým pořídil všechny dosud dostupné tituly. Tento na první pohled megalomanský čin je snaha o prozkoumání aktuálního stavu trhu a výzkum toho, co ve VR funguje a co naopak nikoli.

Quantic Dream sází na mačkání knoflíků, na pohybování analogovými páčkami a podobně, v případě virtuální reality by tomu tak ale nebylo.

A pokud znáte práci tohoto týmu, tak jistě tušíte, že tím prvním zásadním problémem je již samotné ovládání her. Quantic Dream sází na mačkání knoflíků, na pohybování analogovými páčkami a podobně, v případě virtuální reality by tomu tak ale nebylo a na to konto Cage dodává, že v týmu experimentují s přirozenější odezvou, a to ovládáním her za pomocí pouhých gest rukami či prsty.

Jak to ale dopadne, to nám ukáže až čas a těžko přitom očekávat, že něco takového nabídne již zmiňovaný Detroit. Tak jako tak vnímáme tyto výzkumné snahy týmu s potěchou a jsme jen zvědaví, kam až to může vlastně zajít.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama