Srovnejte starý a nový Skyrim na videu
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Srovnejte starý a nový Skyrim na videu

Srovnejte starý a nový Skyrim na videu

David Plecháček

David Plecháček

24. 10. 2016 08:15 13
Reklama

Zkraje listopadu před pěti lety vyšel zatím poslední díl série The Elder Scrolls. Pátý díl ze severské provincie Skyrim se ale za čtyři dny vrátí ve vylepšené podobě. TES V: Skyrim Special Edition, jak se upravená verze jmenuje, vyjde kromě PC i na nové konzole, a nás tak pochopitelně zajímá, jak předělávka vypadá.

Se srovnáním se chlubí kanál PlayStation Access, totiž oficiální kanál britského PlayStationu, v jehož videu nalezneme porovnání verzí pro PlayStation 3 a 4. Změna je na první pohled zřejmá, byť v takovém rozsáhlém světě nelze čekat zázraky. Samozřejmostí je vyšší míra detailů, kvalita textur, ale i třeba navýšená vzdálenost, kam vaše oko dohlédne. Na jedenáctiminutové srovnání se můžete podívat níže.

Má to však háček. Verze pro PlayStation 3 byla ve své době absolutně tou nejhorší možnou, kterou jste si mohli pořídit. Ještě půl roku po vydání hra trpěla technickými problémy a pro mnohé byla takřka nehratelná. I proto by se nabízelo srovnání s Xboxem 360 - to by bylo v našich očích relevantnějších. Vzhledem ke zdroji videa ale chápeme, že pláčeme na špatném místě.

Háček číslo dvě spočívá v tom, že se opět ukazují rozdíly mezi generacemi konzolí, přičemž některé hráče bude zajímat srovnání mezi počítači. Tam už těch rozdílů na první pohled příliš nenajdete. Remaster z většiny záběrů opět hraje především na úpravu barevné palety, a mnohdy máme pocit, že z chladného, takřka ledového Skyrimu se stává teplý a hřejivý Cyrodiil. Nabízíme tedy další srovnání, totiž verzí pro PC, které už tak lichotivé není - a k tomu, jako bonus, můžete porovnávat s modem RealVision.

A právě modům se budeme věnovat na následujících řádcích. Bethesdě se totiž podařilo vyjednat mody i na PlayStation 4, a tak spolu s Xboxem One nabídnou podporu komunitou vytvořených obsahů kromě PC i na nových konzolích. Lišit se ale bude jejich velikost. Zatímco na XO je možné nahrát obsah o velikosti 5 GB, na PS4 je to jen pětina, totiž 1 GB. Jak už víme z dřívějších zpráv, Sony nedovolila nahrávat do PS4 mody, které využívají externí assety.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama