Horizon 3 není nejlépe prodávanou Forzou
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Horizon 3 není nejlépe prodávanou Forzou

Horizon 3 není nejlépe prodávanou Forzou

David Plecháček

David Plecháček

24. 10. 2016 14:34 5
Reklama

Série Forza potažmo Forza Horizon má stále rostoucí tendenci - celá značka neustále roste do ještě větší krásy. Každý další díl je detailnější, je lepší než ten předchozí, a tak bychom mohli očekávat, že se bude i lépe prodávat. Pokud se omezíme na údaje za první týden a na údaje z prodaných krabicových verzí, zjistíme, že tomu tak není.

Pokud by tomu tak bylo, byla by Forza Horizon 3 první. Jenže s 380 tisíci kopií je až třetí. První dvě příčky okupuje hlavní série, totiž Forza Motorsport od Turn10, a to konkrétně díly s pořadovou číslovkou 4 (přes půl milionu kopií) a 3 (na druhém místě, 480 tisíc). Na třetím místě je již zmíněná Forza Horizon 3.

Čtvrtou příčku okupuje Motorsport 5 (325 tisíc) a o stupínek hůře si vede Motorsport 2 (319 tisíc). První dva díly Forzy Horizon se prodávaly takřka identicky, shodně nasbírali okolo tří set tisíc kusů. Nejhůře je na tom Forza Motorsport 6, s pouhými 220 tisíci.

Odpověď na otázku, která ze sérií je populárnější, je tak jasná. Výsledky je ale třeba brát s nadhledem a s přihlédnutím k okolnostem. Je třeba oddělit hry, které vycházely na Xboxu 360 od těch, které vychází na Xboxu One. Zatímco Forza Motorsport 3 prodala přes 5 milionů kopií celkem a Motorsport 4 přes čtyři a půl, pátý, respektive šestý díl se sotva dotrmácel ke dvou milionům.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama