Gears of War se může dočkat spin-offu
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Gears of War se může dočkat spin-offu

Gears of War se může dočkat spin-offu

Zdeněk Princ

Zdeněk Princ

29. 9. 2016 09:41
Reklama

Pokud máte rádi sérii Gears of War a i přes blížící se vydání čtvrtého dílu chcete víc, možná bude vaše přání vyslyšeno. Phil Spencer a výtvarný ředitel Gears of War Chuck Osieja totiž na Xbox Fanfestu v Sydney mluvili o tom, že by se slavná akce mohla objevit také jako spin-off v úplně jiném žánru.

Otázka z publika zněla jasně – pokud by mělo dojít na změnu žánru, o jaký by šlo – odpověď však nepřišla hned. Spencer totiž rychle upozornil svého kolegu, aby byl v téhle otázce opatrný a následně jej na oko vybučel za to, když Osieja naškrobeně odpověděl ve stylu: „My v Microsoftu vždycky přemýšlíme nad všemi eventualitami pro naše značky. Takže pokud se objeví šance, budeme nadále zjišťovat, co bychom mohli našim fanouškům nabídnout.“ Po výbuchu smíchu se však ujal slova Spencer a byl konkrétnější.

Gears jsou tak velká značka, že mohou fungovat na mnoha rovinách, tedy i ve více žánrech. - Phil Spencer

V první řadě zdůraznil, že je Gears of War pro Microsoft klíčovou značkou, která samozřejmě nabízí spoustu možností, jak se vydat dál. „Je to tak velká značka, že může fungovat na mnoha rovinách, tedy i ve více žánrech,“ řekl konkrétně a pomrknutí z úvodu, aby si Osieja dával pozor na odpvoěď, tak může skutečně působit jako nepřímé potvrzení, že už v MS na nějakém tom spin-offu skutečně pracují.

V minulosti už přitom na herní odbočku mohlo dojít – díl s podtitulem Exile, který měl být exkluzivní pro Kinect na X360, se však svého vydání nedočkal. Na druhou stranu tu ale pořád máme Halo, tedy sérii, která je ve vztahu k Microsoftu a Xboxu na stejné úrovni jako Gears of War a může tedy posloužit jako návod. Na strategii Halo Wars, případně izometrické střílečky Halo: Spartan Strike a Spartan Assault jste určitě nezapomněli, že ne?

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama