Kampaň BF1 nabídne sedm epizod a 20 misí
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Kampaň BF1 nabídne sedm epizod a 20 misí

Kampaň BF1 nabídne sedm epizod a 20 misí

Jiří Bigas

Jiří Bigas

28. 9. 2016 15:02 13
Reklama

V posledních dnech hodně píšeme o příběhové kampani v Battlefieldu 1 a ani dnešek nebude výjimkou. Navzdory včerejší informační náloži, kterou DICE vypustili do světa společně s novým trailerem zaměřeným čistě na singl, se i dnes objevují další podrobnosti a detaily, které stojí za to si shrnout.

Na oficiální stránce se objevil popis pěti kapitol a další střípky se podařilo sesbírat fanouškům. Pokud se ale nechcete připravit o žádné překvapení, čtení dalších řádků si raději pečlivě promyslete. V epizodě Přátelé na vyšších místech nás vývojáři vezmou až do oblak. “Spojenci prohrávají válku ve vzduchu. Británie nedokáže držet krok s německými leteckými esy a její piloti vydrží ve službě průměrně 17 dní. Vzneste se do vzduchu neradostným vyhlídkám navzdory a zapojte se do majestátní bitvy o západní frontu. Čekají vás dramatické stíhací souboje, nečekaná setkání i příběh přátelství,” píší DICE na oficiálním webu.

V kapitole Nic není psáno se vypravíme do pouště, kde se arabské kmeny postavily nadvládě Osmanských Turků. O ní se ostatně podrobně zmiňoval už včerejší příspěvek na blogu Battlefieldu. “Proti dělostřelectvu Osmanské říše stojí rebelové s puškami a na koních,” uvádějí nás autoři do situace. Hráči pomohou po boku legendárního Lawrence z Arábie najít způsob, “jak přelstít technologicky vyspělejšího protivníka a zničit jeho smrtonosnou zbraň”.

V epizodě Blátem a krví se britské síly připravují na zásadní útok na francouzské město Cambrai během podzimu 1918. “Spojenečtí velitelé jsou přesvědčeni, že s tankovou podporou se průlom musí podařit. Tanky Mark V se ale vyznačovaly jednou velkou chybou: nespolehlivostí,” naznačují autoři další včera zmíněnou zápletku. “Připojte se k posádce nefunkčního tanku, která si musí probojovat cestu za nepřátelské linie a naučit se táhnout za jeden provaz,” doplňují DICE.

A pak je tu kapitola nazvaná Avanti Savoia. “Itálie a Rakousko-Uhersko se uprostřed Alp ocitly v patové situaci. Ani jedné straně se zasněženými horskými vrcholy v zádech se nedaří dostat nepřítele do otevřeného prostoru,” píše se na stránkách. Dále se dozvídáme: “Italské horské úderné jednotky Arditi se mezitím připravují k provedení neobvyklého útoku.” Naším úkolem bude vypravit se do hor, kde dojde k bitvě mezi Italy a Rakušany o strategicky umístěnou pevnost.

Poslední detailně představou epizodou je Běžec. Britské impérium plánuje otevřít novou válečnou frontu a zahájit dosud v tomto rozsahu nevídanou obojživelnou operaci proti Osmanské říši, zasvěcují nás DICE do historie. “Lodě shromážděné s cílem uskutečnit vylodění na poloostrově Gallipoli – Den D první světové války – vezou více než půl milionu mužů,” stojí v popisu na stránkách. Hráč na sebe vezme roli kurýra, který se stane “svědkem chaosu masivního bombardování během vyloďovací akce”. Coby posel budete mít za úkol doručovat zprávy, na nichž závisí lidské životy.

Ale tím přísun nových informací ke kampani ještě ani zdaleka nekončí. Synopse z oficiálních stránek totiž doplňují další novinky, které se podařilo vyšťourat lidem z Redditu a dalších diskuzních serverů. Protože se až dosud potvrdila řada dalších dřívějších leaků ze stejného zdroje, lze věřit i podrobnostem na konto singlu. Dva měsíce staré informace o kampani se totiž shodují s tím, co zatím DICE potvrdili.

Uživatel s přezdívkou Lobix300 dále ke kampani řekl, že nabídne celkem sedm epizod a dvacet misí. Kromě kapitol, které představili už autoři na stránkách Battlefieldu 1, mluví ještě o jednoaktovém prologu a epilogu o třech misích. Jejich kompletní seznam najdete na Redditu a některé levely už mají i jména. I když se z názvů podle nás moc nedozvíte, každopádně dejte při jejich studování pozor na možné spoilery. Tamtéž najdete i kompletní seznam zbraní či vybavení.

Kromě toho jsme se v noci na dnešek dozvěděli, že velikost hry ve verzi pro Xbox One bude přinejmenším 42,6 GB, přičemž dost možná základní hru ještě před vydáním nafoukne Day 1 patch.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama