Yooka-Laylee v novém traileru ukazuje hrdiny
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Yooka-Laylee v novém traileru ukazuje hrdiny

Yooka-Laylee v novém traileru ukazuje hrdiny

Pavel Makal

Pavel Makal

26. 9. 2016 13:17 2
Reklama

Ratchet & Clank, který letos vyšel v remaku na PS4, udělal v recenzích parádu a není tajemstvím, že pro Jirku se jedná o nejlepší hru za poslední rok, ne-li déle. Při jejím hraní jsme si ale nejednou posteskli, kam že se 3D skákačky poděly, když to býval tolik oblíbený žánr s celou plejádou ikonických protagonistů. Naštěstí se minimálně jedna nová chystá.

Hra s velmi rozpustilým názvem Yooka-Laylee započala svůj život crowdfundingovou kampaní na Kickstarteru. Stalo se tak v květnu loňského roku a svůj cíl, tedy 175 tisíc liber, stihla hra vybrat ze neuvěřitelných 38 minut. V průběhu 21 hodin už měla na kontě kulatý milion liber a tím stanovila rekord za nejrychleji dosažený milion v rámci herní kampaně. Na Yooka-Laylee pracuje tým Playtonic Games, poskládaný zejména z bývalých zaměstnanců studia Rare, kteří ve hře vidí duchovního nástupce her Banjo-Kazooie a Banjo-Tooie. Na pozici vydavatele pak figurují matadoři z Team 17.

Yooka-Laylee má vyjít v prvním kvartále příštího roku na PC a všechny současné konzole včetně Wii U. Hra běží na enginu Unity a jak se můžete přesvědčit v traileru, vypadá naprosto famózně. V rámci hraní se dostanete do role chameleona jménem Yooka a také samičky netopýra Laylee. Nový trailer, kterým autoři svou hru připomínají, však ukazuje celou plejádu roztomilých a řádně ujetých postaviček. Za zmínku stojí zejména had Trowzer, prodavač s mírně diskutabilní morálkou, nebo zloduch Dr. Quack. Hostující roli navíc dostane Shovel Knight, který se ze stejnojmené hry propadl právě do světa Yooka-Laylee a naši protagonisté na něj samozřejmě narazí.

Hra by měla obsahovat lokální kooperativní multiplayer pro dva a kompetitivní složku až pro čtyři hráče. Pokud se jí podaří namixovat všechny prvky tak zdatně, jako tomu bylo u zmiňovaného Ratcheta & Clanka, mohlo by se jednat o překvapivý hit. Uvidíme začátkem příštího roku.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama