Sega aktivně řeší remastery Shenmue
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Sega aktivně řeší remastery Shenmue

Sega aktivně řeší remastery Shenmue

Jiří Bigas

Jiří Bigas

5. 9. 2016 12:14 7
Reklama

Společnost Sega se plně soustředí na možnost remasterovat první dva díly kritiky opěvované série Shenmue. Potvrdil to šéf evropské pobočky Jurgen Post.

O remasterech Shenmue jsme psali už několikrát a Sega se k nim očividně staví pozitivně. Zatím ale není nic stoprocentně jisté. V každém případě má tento projekt vedení na stole a intenzivně se jím zabývá. Jurgen Post v rozhovoru pro MCV prozradil, že ačkoli zatím remastery nedostaly zelenou, Sega je podle něj touží přivést k životu.

Post říká, že Shenmue 1 a 2 patří mezi tituly, které se pravidelně v různých on-line žebříčcích umisťují na prvních příčkách mezi nejžádanějšími tituly. Sega podle jeho slov tuto možnost zkoumá. “Je to stará značka a je to milovná značka - nejen zákazníky, ale i Segou,” říká Post s tím, že podobně jako před časem tvrdili EA, pokud by se mají do remasteru pustit, chce si být vydavatel očividně jistý, že to udělá správně.

Jde o to, že Shenmue jsou obrovské hry a také relativně staré. “Pokud to máme udělat, chceme udělat fantastickou konverzi pro současné platformy,” slibuje Jurgen Post a znovu zmiňuje možný potenciální problém s řadou licencovaných značek, které se ve hře objevují. Tyto smlouvy dávno vypršely a bylo by třeba je obnovit.

Sega ale neháže flintu do žita. Očividně se snaží remastery Shenmue 1 a 2 na základě obrovské poptávky fanouškům dopřát. Přesvědčit ji měl i nebývalý zájem hráčů o trojku, kterou dokonce pomohli na Kickstarteru zafinancovat. Poprvé jsme psali, že Sega uvažuje, že by znovu vydala první dva díly ze série Shenmue, loni v říjnu. Znovu pak letos v květnu s tím, že projekt nemá jen technická úskalí, ale plány může hatit rovněž problematické licencování - obě hry obsahovaly licencované produkty. GameSpot před časem připomněl, že v japonské verzi byly třeba automaty Coca-Cola, které v západní verzi nahradily nápoje Jet Cola.

Jak už jsme psali dříve, první díl vyšel v Japonsku v prosinci 1999 a přibližně o rok později i v USA a v Evropě. Byl to titul určený exkluzivně po konzoli Sega Dreamcast. Dvojka pak dorazila do obchodů na podzim 2001 pro stejnou platformu v zemi vycházejícího slunce i na západě. Verze pro původní Xbox vyšla v USA v říjnu 2002 a v březnu 2003 se objevila i v Evropě.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama